agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2008, 17:49   #1
Yeni Üye

aygün-16's Avatar

Giriş Tarihi: 26-06-2008
Anthurium'umun yaprakları

Öncelikle Merhaba.

Arkadaşlar evimde yetiştirdiğim anthurium'un yapraklarının uç ve yan kısımlarında bazı sararmalar gördüm. Ayrıca 5 tane çiçekten birinin de sapı sararıyor. Sanırım o çiçek solacak. Acaba nasıl bir bakım yapabilirim ? Sulamayı nasıl yapmalıyım ? Ayrıca haftada 3 -4 defa yapraklarına su püskürtüyorum, sizce bu yaptığım doğru mu ? Bu konularda biraz bilgisizim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son bir soru.Ayrıca evimizde annemle birlikte yetiştirdiğimiz ;
Yucca,Singonyum,Dracena,Çilli Begonya ve Aglaonema'mız var acaba bu bitkileri en iyi şekilde nasıl yetiştiririz ? Yardımlarınız için teşekkürler. Hoşçakalın ...

aygün-16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2008, 09:53   #2
Ağaç Dostu

tropik's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2008
Öncelikle bu çiçekler güneş sever, özellikle de yucca ve dracena. Senin dracenanın türü ne messangena mı yani çiçek açan türse bu bitkiler yuccada dahil olmak üzere çiçeklerini yılda bir açarlar. Yanlız seninkinin türü ne, çünkü bu çiçeklerin bir sürü türü var. Ama söylediğim gibi sıcak bir yere koy bende yucca margarinata var oda sıcağı çok seviyor. 2 ayda bir eğer yaprakları çok sararıyorsa alttan buda, daha çok çıkar. Benim de bir anthuriumum var, belki bitkinde akar olabilir. Çok küçük bir böcektir. Bende de sararıp çürüyor ama ben yarım saatir baktım akar filan yok. Bu çiçek sıcağı sever, ben de sıcak bir ortama aldım Haftada bir yapraklarına su püskürt, sana iyi şanslar.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-12-2008 saat 15:16 Neden: Dilbilgisi kurallarına uyum. Alakasız yaş sorma.
tropik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
anthurium, problem, sararma

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025