agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni10Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2012, 14:07   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-10-2008
difenbahya hastalığı !!!

Forumda aradım fakat bulamadım. Çiçeklerimin yaprak ve gövdesinde bulunan bu böceklere çare bulamadım. Uzun süre birlikte sorunsuz şekilde yaşadığı görünsede belli süre sonra yaprağı bir anda sarartıp öldürüyor. Nedeni ve çözümü için bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

deli_tay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 15:10   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-11-2011
Difenbahyalarınızda görülen böcekler yaprak bitleri.Bitkinrlerin öz suyunu emerek beslenirler ve bitkiyi zayıfltır,hastalıklara açık hale getirirler.Bir zirai ilaç bayisinden gerekli ilacı alabilirsiniz.

Son resimdeki yaprak, yaprak bitinin zararına benzemiyor,muhtemelen ömrünü tamamlamış alt yapraklardan biridir.Gövdeye yakın bir yerden kesebilirsiniz.

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 16:02   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deli_tay Mesajı Göster
Forumda aradım fakat bulamadım. Çiçeklerimin yaprak ve gövdesinde bulunan bu böceklere çare bulamadım. Uzun süre birlikte sorunsuz şekilde yaşadığı görünsede belli süre sonra yaprağı bir anda sarartıp öldürüyor. Nedeni ve çözümü için bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
biraz geçmiş üstünden ama ben yine de cevaplamak isterim,başkalarının da işine yarar,bu asalak böceklerden yapraklara seyreltilmiş bulaşık deterjanı püskürterek kurtulabilirsiniz.birkaç gün arayla 2-3 kez yaptıktan sonra bezle silerseniz hepsi zaten ölmüş ve kurumuş olacaklarından beze yapışıp kalacaklar temizlenecek bitkiniz.bulaşık yıkarmen kullanılan oran yeterli.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2019, 15:20   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deli_tay Mesajı Göster
Benim difenbahya çiçeğimde de aynı sorun var. Bulabildiniz mi sorunun kaynağını? Ne yapmam gerek. Lütfen biri yardım etsin. Forumda hiç kimsenin başına gelmedi mi acaba ?

rmznkdnz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025