![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
Begonya da sorun var galiba
2 gün önce Koçtaş'tan aldığım bitkileri dün saksıya yerleştirdim. Biraz alışsınlar istiyorum yeni toprağa. Bu yüzden henüz gerçek anlamda bir sulama yapmadım. Sadece yapraklarını ve toprağın üzerinde kalan kısmını fıskiye usulü ıslattım. aşağıda resimlerini yüklediğim iki begonyanın bir hastalığı mı var? yoksa sorunları sadece susuzlukmu öğrenebilirmiyim? ilk aldığımda bu şekilde değillerdi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2010
|
Yapraktan suladıktan sonra güneşli yerde mi kaldılar? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Hayır oda içinde duruyorlar. Hemen dışarı çıkarmadım. Zaten topu topu iki gün oldu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Can suyu vermeliydiniz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2010
|
Cansuyu olmazsa olmaz. Bu biraz güneş yanığına benziyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Kayda değer bir sorun yok. Çiçeklere ve goncalara su püskürtmeyin, bitkiler yeni kabına geçince yaşamak, uyum sağlamak için hemen sulanmak ister. Aydınlık ve sıcak olmayan bir yere koyun. Kalorifer, soba, klima vs. ısıtıcılardan uzak tutun. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar. Sorun yok diyorsunuz ama bu sorun ilerliyor. Ne yapmalıyım? 4 kök begonyamdan ilk etapta 2 sinde olan sorun şu anda hepsinin çiçeklerinde aynı şekilde var. Hatta ilk başlayaynın tüm çiçeklerini sarmış durumda. Eğer sorun çiçeklerin zamanının geçmesi olarak kabul edilmeliyse neden ilk olarak goncalarda görüldü? Evet resimlere dikkat ederseniz bir çiçekte daha yeni açan goncalarda olan sorun çieğin dışına doğru dış yapraklara ilerledi. Yani önce goncalarda başladı. Odada kalorifer **** ısıtma kullanmıyorum. Oda aydınlık ama perde arkasından güneşi görüyorlar. Can suyu verdim. Başka?? |
|
|
|
![]() |
|
|