![]() |
BÖyle kaliteli meyvelerin ne yazık ki artık ticari şartlar mı dersiniz, insanlarımızdan esirgenip dış ülkelere ihraç edilmesi üzüyor insanı doğal olarak. Markette satılan kalitesiz ve çürük kestaneleri görünce almaktan vazgeçiyorum oysa çok severim. Bende Kütahya da yetişiyorsa neden burda yetişmesin dedim çünkü babam eskiden Kütahya da uzun süre ikamet etmiş ve oranın meşhur soğukları geçmişten bahsedilirken cümle aralarında yer alırdı. İşin özü kaliteli bir kestane kültürünü bahçemde dikmeye karar verdim. Bence yetişebilir gibi ama işte o kültürlerin adlarını bilebilsem birini deniycem.
Bu arada yanlış anlamayın ben sadece geçen sene bahçemde diktiğim bu ağacı( o zaman fidanını bulabilmek için çok uğraşmıştım) paylaşmak istedim. Fringe Tree gerçekten güzel bir ağaç soğuk iklimler için güzel bi seçenek. |
Aydın taraflarında köylüler toplayıp satıyorlar biz oralardan temin ediyoruz harika oluyorlar. Afyonda'da var kestane var ama dağların kuzeye bakan nemli yamaçlarında yani izole bir mikro klima iklimden bahsediyorum, kışın aşırı soğuk olmayan nemli bir yer, aslında bu Türkiye'nin geçmiş iklimi hakkında da bilgi veriyor yani geçmişte heryer karadeniz iklimi gibiydi günümüzde korunabilen türler izole olarak iklimleriyle alakasız yerlerde yaşamlarını devam ettiriyorlar.
|
Tabi kültürünü deneyin bu şekilde soğuğa dayanıklı olurlar.
|
http://www.samsuntarim.gov.tr/teknik...ce/kestane.pdf
Bu linkte ihtiyacınız bilgiler var. |
selamlar ...bende kutahya'dayım ve bende cıceklere bayılıyorum evımde bırcok cıcek bakıyorum :)yakında resımlerınıde ekleyecegım ....
|
kütahya simav bölgesinde kestane yetişmekte,kivi de artık yeni yeni dikilip yetiştirilmekte.Tavşanlılın bazı bölgeleri iklim açısından simav'a benziyor.Buralara kivi denenmesini önenirim.
|
Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan
Alıntı:
|
Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025