agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (https://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   Kütahya Yetişebilen Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/23293.htm)

Hillbilly 11-05-2012 14:23

BÖyle kaliteli meyvelerin ne yazık ki artık ticari şartlar mı dersiniz, insanlarımızdan esirgenip dış ülkelere ihraç edilmesi üzüyor insanı doğal olarak. Markette satılan kalitesiz ve çürük kestaneleri görünce almaktan vazgeçiyorum oysa çok severim. Bende Kütahya da yetişiyorsa neden burda yetişmesin dedim çünkü babam eskiden Kütahya da uzun süre ikamet etmiş ve oranın meşhur soğukları geçmişten bahsedilirken cümle aralarında yer alırdı. İşin özü kaliteli bir kestane kültürünü bahçemde dikmeye karar verdim. Bence yetişebilir gibi ama işte o kültürlerin adlarını bilebilsem birini deniycem.
Bu arada yanlış anlamayın ben sadece geçen sene bahçemde diktiğim bu ağacı( o zaman fidanını bulabilmek için çok uğraşmıştım) paylaşmak istedim. Fringe Tree gerçekten güzel bir ağaç soğuk iklimler için güzel bi seçenek.

Emre Kuzu 11-05-2012 14:33

Aydın taraflarında köylüler toplayıp satıyorlar biz oralardan temin ediyoruz harika oluyorlar. Afyonda'da var kestane var ama dağların kuzeye bakan nemli yamaçlarında yani izole bir mikro klima iklimden bahsediyorum, kışın aşırı soğuk olmayan nemli bir yer, aslında bu Türkiye'nin geçmiş iklimi hakkında da bilgi veriyor yani geçmişte heryer karadeniz iklimi gibiydi günümüzde korunabilen türler izole olarak iklimleriyle alakasız yerlerde yaşamlarını devam ettiriyorlar.

Emre Kuzu 11-05-2012 14:37

Tabi kültürünü deneyin bu şekilde soğuğa dayanıklı olurlar.

Emre Kuzu 11-05-2012 14:38

http://www.samsuntarim.gov.tr/teknik...ce/kestane.pdf
Bu linkte ihtiyacınız bilgiler var.

canantugce 18-10-2012 19:16

selamlar ...bende kutahya'dayım ve bende cıceklere bayılıyorum evımde bırcok cıcek bakıyorum :)yakında resımlerınıde ekleyecegım ....

zevraki 11-03-2013 12:37

kütahya simav bölgesinde kestane yetişmekte,kivi de artık yeni yeni dikilip yetiştirilmekte.Tavşanlılın bazı bölgeleri iklim açısından simav'a benziyor.Buralara kivi denenmesini önenirim.

Fahri_ka 05-06-2019 23:05

Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen (Mesaj 751683)
Kütahya, özellikle Tavşanlı'da yetişebilen süs bitkileri hakkında bilgisi ve beni yönlendirebilecek olan var mı arkadaşlar? Bizim bulunduğumuz bölge Ege Bölgesi diye geçiyor fakat öyle değil. Aslında tipik bir karasal iklim hakim bölgede ama bana göre geçiş bölgesi ve bazen sürpriz bitkilerde yetişebiliyor. Mesela ağlayan çam, yucca... Hal böyle olunca kafası karışıyor insanın. Benim istediğim aslında bu bölgede yetişebilen bitkileri hakkında bir döküman oluşturmak. Kütahya Orman İşletmesiyle bağlantıya geçtim ama onların çalışmaları daha çok orman ağaçları üzerineymiş.Bu konu khakkında bilgisi olan arkadaşım varsa ve beni bu konu hakkında bilgilendirirse çok sevineceğim:)bende öğrendikçe sizlerle paylaşacağım.

Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan bitkileri ile ilgili paylasim yapmak isterim. Tecrübelerinizi aktatirsaniz memnun olurum. 05448441400

Fahri_ka 05-06-2019 23:06

Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen (Mesaj 751683)
Kütahya, özellikle Tavşanlı'da yetişebilen süs bitkileri hakkında bilgisi ve beni yönlendirebilecek olan var mı arkadaşlar? Bizim bulunduğumuz bölge Ege Bölgesi diye geçiyor fakat öyle değil. Aslında tipik bir karasal iklim hakim bölgede ama bana göre geçiş bölgesi ve bazen sürpriz bitkilerde yetişebiliyor. Mesela ağlayan çam, yucca... Hal böyle olunca kafası karışıyor insanın. Benim istediğim aslında bu bölgede yetişebilen bitkileri hakkında bir döküman oluşturmak. Kütahya Orman İşletmesiyle bağlantıya geçtim ama onların çalışmaları daha çok orman ağaçları üzerineymiş.Bu konu khakkında bilgisi olan arkadaşım varsa ve beni bu konu hakkında bilgilendirirse çok sevineceğim:)bende öğrendikçe sizlerle paylaşacağım.

Sayin fesleğen hala aktifseniz sizinle gorusmek isterim. Kutahya da yetisen dis mekan bitkileri ile ilgili paylasim yapmak isterim. Tecrübelerinizi aktatirsaniz memnun olurum. 05448441400

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025