agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (https://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   Mezarlık için uygun olan çiçekler (https://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/16646.htm)

çisem 25-05-2012 18:41

Kazayağını tercih ettim, su istemiyor ve toprak kısmı tamamen kapatıp büyük mor çiçekler açıyor. Geçen ay annem ve babamın mezarına ekmiştim.
Çok beğenilmiş olacak yan taraftaki mezarlarda kazayağı ile doldurulmuş.
Görüntü çok güzel ama, mermerin üzerinden yerlere sarkan bir sarıcı olduklarından birkaç ayda bir budanması gerekiyormuş.

Güler 25-05-2012 19:17

Ben annemin ve babamın yattığı aile mezarlığımıza fare kulağı (yaz karı) - cerastium tomentosum ektim. Her dem gri yeşil rengi ile çok hoş duruyor. Hele nisan-mayıs aylarında bembeyaz çiçekleri etrafı kapladığında görüntü çok güzel.
Duyumlarıma göre, çiçekleri görenler merak edip görmeye geliyor ve birer fatiha okuyorlarmış.
Eminim ki çiçekleri çok seven annem de babam da huzurla yatıyorlardır bu güzel çiçeklerin altında.
Allah rahmet eylesin.

(Pek de bakım istemiyorlar, yağmur suları yetiyor. Bayramdan bayrama ziyaret ettiğinizde fazla sarkan yerleri budasanız yetiyor. Zaten görenler uçlarından hep aldıkları için buna da pek gerek kalmıyor)

bk.deepblue 30-05-2012 12:37

sagolun teşekkür ederim.. birşey daha soracagım... mezarlığa senelerdir el değmemiş acaba toprağı havalandırmam **** üst kısmına gübreli toprak eklemem gerekir mi?

çisem 30-05-2012 13:10

Sayın bk.deepblue;
benim de babamın mezarı nedense sürekli çökmekte.
Ben her yıl toprağı çapalar ve üzerine çam orman toprağı ve biraz da yanmış gübre ilave ediyorum.
Senelerdir el değmemiş bir topraksa eğer, hele ki birşeyler de dikmekse planınız, toprağı havalandırıp, hatta mezarın toprağında çökme varsa benim gibi toprak ilavesi de yaparak sonuçtan oldukça memnun kalabilirsiniz.

agozce 30-05-2012 14:33

Cezayir menekşesi de bakım istemeyen, her zaman yeşil ve çiçekleri olan bir yayılıcıdır.

Çok daha fazla çeşit arasanız buraya bakabilirsiniz.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı

bk.deepblue 01-06-2012 09:31

teşekkür ederim.. bu kaynak çok iyi oldu... her renk her çeşit var.. bende nasıl nerden bulacam diye düşünüyordum :)

Güler 01-06-2012 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bk.deepblue (Mesaj 977142)
teşekkür ederim.. bu kaynak çok iyi oldu... her renk her çeşit var.. bende nasıl nerden bulacam diye düşünüyordum :)

Böyle güzel kaynaklar için sevgili agozce ve jebebel'e füsunANK ve jineop'a müracaat edin. :)

hk50 01-06-2012 22:39

1 Eklenti(ler)
Seçme şansı varmıki Garibin ?

redlion999 09-11-2013 19:49

Mezarlık için öneriler..

Merhaba arkadaşlar.. Sitenizde araştırdım ve peygamber gülüne ulaştım.. Ancak hiçbir yerde başka bilgi yok bulamıyorum..

Fazla bakım gerektirmeyen sürekli açan ve istanbulun kışına dayanabilecek bir tür varsa eğer onu öğrenmek istiyorum..

Tabi internetten veya kadıköyden alabileceğim yer söylerseniz daha makbule geçer..

Bir diğer olarakta Cerastium tomentosum(yaz karı) ve süsen düşünüyoruz.. Tohum olarak alırsak acaba çıkma sorunu olur mu?

Bunların yanında ne tür takviyeler götürmem gerekli acaba?

yeteri kadar araştıramadım forumu özür diliyorum ancak 3 güne kadar ziyarete gideceğiz fazla zamanım olmadığı için sormak zorunda kaldım..

mozturkgss 14-11-2013 15:30

Lale ekilir mi arkadaşlar sizce?

torkulu 14-11-2013 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mozturkgss (Mesaj 1218464)
Lale ekilir mi arkadaşlar sizce?

ben geçen sene ekmiştim gayet güzel açmışlardı. sadece lale değil, sümbül ve nergis vs. de oluyor.

mozturkgss 14-11-2013 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi torkulu (Mesaj 1218522)
ben geçen sene ekmiştim gayet güzel açmışlardı. sadece lale değil, sümbül ve nergis vs. de oluyor.

Teşekkürler cevabınız için.
Ne zaman ekmek gerekir.

kemo35 17-04-2014 21:10

hepsi güzel

Arkadaşlar bende yeni üye oldum bu konuyu araştırırken buldum burayı, çok güzel tavsiyeleriniz olmuş bütün çiçekler birbirinden güzel.Kesinlikle bir veya bir kaçını uygulayacağım herkese teşekkürler

Ensclate 22-07-2015 02:34

anneannemin mezarı için susuzluğa ve ısıya dayanıklı güzel yayılan bir bitki önerebilir misiniz acaba ?

celalim01 25-07-2015 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ensclate (Mesaj 1397393)
anneannemin mezarı için susuzluğa ve ısıya dayanıklı güzel yayılan bir bitki önerebilir misiniz acaba ?

Buz çiçeği olabilir yayılıcıdır. Aşırı su istemez. Hanımeli olabilir. Sardunya ,sarmaşık türleri şuan aklıma gelenler.

hira 25-07-2015 21:51

Ben anneannem ve dedemin mezarı için buz çiçeği ve acem halısı çelikleri diktim. Daha evvel fidelemiştim ama salı günü çoğalttım, yakın zamanda ziyaretlerine gidip paletlerden mezarlarına aktaracagım.

Güler 26-07-2015 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ensclate (Mesaj 1397393)

Annemin ve babamın mezarının üzerine fare kulağı diktim. Forumda adı yaz karı olarak da geçer. Her daim limon küfü renginde yeşil yapraklı, nisan ayında bembeyaz çiçekleri ile çok güzel oluyor.
Hızlı yayılıcı bir tür, mezarlık sorumlusundan duyduğuma göre nisan ayında mezarlığı ziyarete gelenlerin gözüne çarpıyormuş ve bir iki kök almak için izin isteyenler oluyormuş.

http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ilar/16357.htm

leylaylom 04-11-2015 10:31

Merhaba, ben İstanbuldayım. Şimdi (Kasım'da) birisinden yazkarı, farekulağı bir parçasını alıp dışarıya (mezara) diksem büyür mü? Eğer büyürse İstanbul'da bu bitkiden bir parça alabileceğim bir yer veya birisi var mıdır?

malina 05-11-2015 10:49

Arıyorum bölümünde sorabilirsiniz.

leylaylom 05-11-2015 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leylaylom (Mesaj 1418019)
Merhaba, ben İstanbuldayım. Şimdi (Kasım'da) birisinden yazkarı, farekulağı bir parçasını alıp dışarıya (mezara) diksem büyür mü? Eğer büyürse İstanbul'da bu bitkiden bir parça alabileceğim bir yer veya birisi var mıdır?

Peki büyür mü? Büyümezse aramıyorum çünkü. Ya da zarar görürse.

YeniGine 05-11-2015 22:47

Sayın leylaylom

http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ilar/16357.htm

Bu sayfadan faydalanabilirsiniz... Rastgelsin, gönlünüzce olsun inşallah!..

yldznzm_78 13-04-2016 19:59

Babamı geçen sene kaybettim

Mezarlığa her zaman gidemiyoruz yazın çok sıcak oluyor sıcağa ve soğuğa dayanıklı fazla bakım gerekmeyen ağaç,çalı, çiçek türleri hakkında bilgi verebilirmisiniz?

haticesultan 13-02-2017 17:35

kızımı kaybettim bende kayseri şartlarında çok bakım istemeyen çiçekler arıyordum nergiz soganım hazır ama ben dört mevsim kızımın mezarı çıcekli olsun istiyorum

raddle 13-02-2021 22:00

Sevgili Hatice Sultan, öncelikle başınız sağolsun, Allah ikna olma ve kabul etme gücü versin. Ben eşimin mezarına soğanlı bitkiler ve bolca da zıpçıktı ektim, sürekli yeşil kalıyor zıpçıktılar

Likos 14-02-2021 08:27

biberiye

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025