![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2012
|
Kaldırım peyzajı için gölge yapacak, hızlı büyüyecek türler
merhaba arkadaşlar ben nazlı. ağaçlar.net sayfasının yeni üyesi sayılırım ![]() şanlıurfa da peyzaj ve süs bitkileri teknikeri olarak çalışmaktayım. bizim burası çok sıcak ve serinletmek amaçlı bazı çalışmalarda bulunuyoruz. şu an ki çalışmamız istasyonun yanında bulunan 2-3 metrelik kaldırımımıza (hemen yanın da 7,5 metre toprak alan ve 3-4 metre aralıklarla ağaçlar dikilmiş (bazı yerlerde aşırı bir boşluk var) ve alanın uzunluğu 450 metre) insanların dinlenebilecekleri oturabilecekleri bir alan oluşturmak. Bunun için yeşillendirmek, iyi gölge yapabilecek ağaçlar ve oturma bankları yerleştirecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. bu gereksiz bilgiyi sizinle paylaşmamın amacı ![]() acaba bildiğiniz çok güzel gölge yapabilecek ve etrafında ki yapılara zarar vermeden hızlı büyüyebilecek bir tür varmıdır varsa nedir? paylaşabilir misiniz?? şimdiden teşekkür ederim saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2009
|
nazlı hanım hızlı büyümek değil belki de hazır satın almak önemlidir. ama ben yine de paulownia türünü araştırın derim. antalya için olmamıştı. sıcağı fazla geldi ama belki urfada olur. saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2012
|
teşekkür ederim öneriniz için bende paulowniayı düşündüm fakat siz değerli ağaç net. üyelerinin de fikrini almak istedim.hazır dediğiniz kaç yaşındaki bir fidan olabilir? daha önce burda 4 tane dikilmiş iki tanesi o kadar güzel gelişmiş ki anlatamam,ama diğer ikisi için aynısını söyleyemeyeceğim çok cılız kaldılar gelişemediler bir türlü |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Katalpa-Akasya-Dut-Lale ağaçlarıda ağaçlarıda gölgesi yoğun ağaçlardır.İlgilenildiğinde form ve görünümleri şehiriçi ağaçlandırmalarda hoş görünmektedir. |
|
|
|
![]() |
|
|