![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Hedera'nın büyüme hızı nedir sizce... Mor salkım denen muhteşem kokulu bitkiyi bulamadım İstanbul'da oysa İzmirde her evin bahçesinde görürdüm... Benim molozlu bahçeye kudzu lazım anlaşılan )) Nereden bulunur bu deli sarmaşık ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hedera bir garip bitki, veya ben ve çevremdeki bazı arkadaşlar çok beceriksiz. Etrafımızda bir çok eski bahçede her yerden sarkarken, ben son üç yılda 100 den fazla fide alıp diktim, çıplak duvarları örtmek için, sadece üç tanesi yaşar gibi yapıyor. Çevremdeki arkadaşlarımda da aynı şey oldu. Sanki, iyice kuvvetlenene kadar güneşi sevmiyor ve naz yapıyor. Bir türlü ne istediğini anlıyamadık. Son olarak 4 tane büyük saksılarda aldım ve aynen muhafaza etmeye çalışdım, onlar da öldüler. Bahçelerimiz tam güneş alıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hedera cinsi sarmaşıklar herdem yeşil, budamaya yatkın olması, büyük yapraklı cinslerin çitleri çabuk örtmesi, fiyat olarak diğer türlerden ucuz olması bakımından iyi bir tercih. Büyüme hızı bakımından ben bir üretici olarak şunu söyleyebilirim, 20 cm lik saksılarda yarı gölge ortamda senede rahat bi şekilde 2 m boy atıyor. Bahçe uygulamaları konusunda büyüme bakımından çok fazla bilgiye sahip değilim ancak süzek toprakta ve yarı gölge ortamda çok iyi sonuçlar verdiği konusunda duyumlarım var. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca bahçenize hedera uygulaması yaparken, sarılıcımı yoksa tırmanıcı cinsmi uygun, araştırın ona göre hedera cinsini seçin. Sarılıcı türlerinde büyük yapraklı tercih etmeniz çitinizin daha çabuk kapanması bakımından iyi olacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|