![]() |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar denenmiş bir o kadar da lezzetli pohaça tarifleri...
Malzemeler; 1 su bardağı sıvı yağ yarım paket margarin 1 su bardağı yoğurt kabartma tozu alabildiğince un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurtanın akı (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) Yapılışı; hepsini karıştırıp yumuşak hamur elde edin. İçine peynir maydanoz **** sevdiğiniz herhagi bir iç malzemesi hazırlayıp koyun. Tepsiye dizip yurta sarısı sürüp kızarana dek pişirin. Üzerine sürdüğümüz yumurta sarısı kokmasın isterseniz içine az tuz, sıvıyağ veya bir miktar yoğurt katabilirsiniz. Tüm tuzlu pohaçalarınızda pastahaneden alınmış, üzeri kızarmış gibi görünmesi içinde yumurta sarısına 1 çay kaşığı mayayı inceltip karıştırıp sürebilirsiniz. |
Poğaça bahsi açılınca hemen şunu eklemek mecburiyeti hissettim.
Arkadaşlar Yalova'da bir fırın var özel olarak mısır unlu peynirli poğaça yapıyor.İddia ediyorum bukadar lezzetli poğaça yiyen olmamıştır. Gezdiğim her şehirde poğaça tatmak imkanım oldu ama buradakiler hakikaten çok lezzetli. Hatta pazar günkü toplantıda isteyenler olursa alıp getirmek isterim. |
1 Eklenti(ler)
AY ÇÖREĞİ
Malzemeler; 1 paket margarin 2 yemek kaşığı maya 1 su bardağı ılık su 2 yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker alabildiğince un Yapılışı; tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ılık ortamda kabarıncaya kadar mayalandırın. Cevizden büyük parçalar koparıp sağa ve sola doğru hamuru açın. İçine peynir maydanoz **** istediğin iç malzemesini koyup rulo yapın ve ay gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Yine tepsidede ılık ortamda 15 dk. tepsi mayasına bırakın ve pişirin. AFİYET OLSUN |
Tarifini eklerseniz sevinirim.
|
Net ten bir tarif buldum ama denemeden yorum yapmak zor :)
http://arsiv.sabah.com.tr/2007/04/01...70401-200.html |
Karaköy poğaçasını çok merak ettim şimdi, yiyenler neye benzediğini biliyorlar, tam tarifi kim yazacak, merakla bekliyorum.
|
Arkadaslar bir pogaca tarifi de benden olsun. Surekli yaptigim bir tarif. Bu tarif mayasiz hamurla yapiliyor ve orta boy firin tepsisi ile bir tepsi cikiyor. Yani fazla olmadan acilen biseyler yapmaniz gereken durumlarda deneyebilirsiniz. Ben dakika tutuyorum yogurup tepsiye dizip firina atmam tam 10 dakika.
Malzemeler : Bir cay bardagi zeytinyagi ( ben misir ozu kullaniyorum) Bir cay bardagi yogurt Bir cay bardagi eritilmis margarin veya tereyagi Bir yumurta ( sarisi uzerine) Bir paket kabartma tozu Bir fiske tuz Alabildigince un Ic malzeme olarak dilediginiz harci kullanabilirsiniz. ( ben genelde zeytinli yapiyorum ) Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icerisini harci koyun ve yuvarlayip tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi ve arzuya gore susam veya corek otu kullanabilirsiniz. not: Bir deneme sonunda sonucu cok hos oldu. O da: birgun bu tarifi patatesli yapiyordum ve normal ceviz buyuklugundeki parcalari elimle biraz acip harcini koyup kapatiyordum ama bununla zaman cok kaybedecegim diye vazgecip kalan hamurdan yine ceviz buyulugunde parcalar aldim bir kasik kadar patatesli harcida hamurla birlestirim biraz yogurdum. Yani patatesli harcla hamuru bir guzel yogurup yuvarlayip dizdim. Onlarda guzel oldu. Hatta daha guzel oldu :) |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025