![]() |
Şeker hamurlu kurabiye
2 Eklenti(ler)
Herkesin bayılarak yediği,benimde doğumgünlerinde zevkle yaptığım şekerhamurlu kurabiyemin tarifini paylaşmak istiyorum.
Eklenti 472624 |
1 Eklenti(ler)
Önce kurabiyemizin hamuru hazırlıyoruz.
2 yumurta 200 gr tereyağ (margarin olmaz çünkü margarin kurabiyenin kırılmasına yol açar) 1 su bardağı pudra şekeri önce bunları iyice yoğuruyoruz. Eklenti 472625 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 472626
Sonra 3 bardak un 1 bardak nişasta,vanilya,tarçın,toz zencefil ekliyoruz ve ele yapışmayın hamur olana kadar yoğuruyoruz.buzdolabında yarım saat dinlendirip stres film üzerinde parça parça kopararak( her seferinde bir kurabiye olacak,toplu şekilde açmıyoruz)meydana ile yarım santim kalınlığında açıyoruz. |
1 Eklenti(ler)
ve istediğimiz kalıpla kesip yağlı kağıt ya da silikon pişirme tabanı üzerine koyup,
180 derece de 14 dk.pişiriyoruz. Eklenti 472627 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 472628
Şeker hamurunu da kurabiyeyi kestiğimiz kalıpla kesip çok az su ile kurabiyenin üzerine yapıştırıp istediğimiz gibi süslüyoruz Afiyet olsun |
Şeker hamuru dediğiniz kısmını hazır mı aldınız? Onun açıklaması olmadığından sordum. Marshmellow ile yaptıkları hamur mu o?
|
Alıntı:
|
Elinize sağlık.. Çocuklar bayılır herhalde bu kurabiyelere:)
|
Anladım, marshmellow yemiyorum (hammaddesinden dolayı). Rengarenk yapılan yiyecekleri de yapay göründüğünü düşündüğüm için yiyemiyorum ancak eskiden evlere süs diye konulan biblolar gibi çok dekoratif duruyor bu kurabiyeler.
|
Çok şeker görünüyorlar, şeker hamurunu şekli hazır bi şekilde mi alıyorsunuz? Yoksa siz mi yaptınız? Çok muntazam görünüyorlar.
|
Kurabiyeler çok hoş, kızımın doğum günü için yapabilirmiyim acaba.Süslemeden yapılsa görüntü kötü mü olur, bilemdim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025