agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   18+ Pastalar (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/24149.htm)

trida 18-04-2011 15:48

18+ Pastalar
 
4 Eklenti(ler)
Bu başlığı görünce bende kendi yaptığım bir iki pastayı eklemek istedim.

selis 18-04-2011 21:41

Çok başarılılar ;)

malina 18-04-2011 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trida (Mesaj 788023)
Bu başlığı görünce ben de kendi yaptığım bir iki pastayı eklemek istedim.

Gerçekten mi?

Yapış aşamalarını da paylaşırsınız artık...

trida 18-04-2011 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 788262)
Çok başarılılar ;)

teşekkür ederim :)

trida 18-04-2011 22:37

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 788268)
Gerçekten mi?

Yapış aşamalarını da paylaşırsınız artık...

Evet gerçekten. :)
Bir sonraki siparişimde bu dileğinizi yerine getirmek için fotoğraflamaya çalışacağım.

Yapım aşaması olmasa da şimdilik içi görünen bir pasta fotoğrafı ekliyorum.

Diğer pasta ve kurabiyelerim için aşağıdaki sayfalarımı ziyaret edebilirsiniz.

www.arzulanantatlar.com
www.arzulanantatlar.blogspot.com

facebook sayfam ise;

http://www.facebook.com/pages/Arzula...00111516713981

Paylaşımda bir sakınca var ise söyleyin lütfen, web adreslerini kaldırırım.

zenfree 18-04-2011 22:53

Hepsi de çok güzel ve özel.:) Ellerinize sağlık. Yapım aşamalarının fotograflarını merakla bekliyoruz.

Güler 18-04-2011 22:55

Evet, ben de çok beğendim, paylaşırsanız mutlu olurum.

zenfree 18-04-2011 22:57

Hiç kaktüs şeklinde pasta yaptınız mı? Hayal ettim de kesin çok güzel olurdu.:)

trida 18-04-2011 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 788323)
Hiç kaktüs şeklinde pasta yaptınız mı? Hayal ettim de kesin çok güzel olurdu.:)

Henüz hayır, ama iyi fikir. Sizinkilerden örnekleme yapabilirim ;)

Gerçekten çok güzeller...

Kiraz 19-04-2011 09:40

Sn. Trida özenle yapılmış, detaylı ve hatları net çalışmalar olmuş, elinize sağlık.

trida 19-04-2011 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 788463)
Sn. Trida özenle yapılmış, detaylı ve hatları net çalışmalar olmuş, elinize sağlık.

Teşekkür ederim Sn. Kiraz.

Ben de sizin bahçenizin takipçisi ve hayranıyım.

Dudi 19-04-2011 10:58

Çok güzeller :)

selis 21-04-2011 14:27

Fotoğrafları merakla bekliyorum.. Umarım basit bir şey yaparsınız.. Kopya çekeriz :))

Satı Uğurtan 05-05-2011 22:59

Sevgili trida, sergiye hazır heykel gibiler eline yüreğine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

trida 05-05-2011 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 798872)
Sevgili trida, sergiye hazır heykel gibiler eline yüreğine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

Teşekkür ederim sn.Satı Uğurtan, şu anda Furkan'ın pastasını hazırlıyorum;)

Satı Uğurtan 05-05-2011 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trida (Mesaj 798878)
Teşekkür ederim sn.Satı Uğurtan, şu anda Furkan'ın pastasını hazırlıyorum;)

Sevgili trida, eline koluna sağlık, Furkan ve ada, sevdikleriyle sağlık ve afiyetle yesinler:)

trida 26-05-2011 19:11

Furkan ve Ada'nın Nişan Pastası
 
3 Eklenti(ler)


Gecikme için kusura bakmayın lütfen.

Pastanın üst katını maket olarak hazırladım. Yani strafor üzerini şeker hamuru ile kaplayarak, yine şeker hamurundan yaptığım gelin ve damat figürlerini üzerine yerleştirdim.
Böylelikle pastanın alt katını yiyebilirler ve üst katını da uzun bir süre hatıra olarak saklayabilirler diye düşündüm.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

bettyycim 26-05-2011 19:38

Tıpkı Furkan :D ellerinize sağlık, allah ağızlarının tadını bu pasta gibi hep tatlı yapsın ;)

cemal.S 26-05-2011 20:11

Allah allah gerçekten tıpkı bizim acemi çırak yahuuuu. Hişşşt ufaklık ne iş yanına ADAYI da almışsın nereye böyle. Ne o arakladığın gülleri kızcağızın eline tutuşturmuşsun. Hayat yolculuğu başlamış bile koçum. Kıravatını sevsinler pek yakışmış. Ayyyy rozetede bakınız. Seni köftehor seniiii.......

Trida ellerine yüreğine sağlık. Çok güzel yahuuuuu. Kafa diyor ver siparişi birdahaaaaaa e........

Mutlu sağlıklı sevgi dolu yılarrrrr gençler.

furkan yıldız 27-05-2011 09:42

:) Gecenin olayıydı pastamız. Herşeyiyle çok güzeldi ama manevi boyutu çok daha güzeldi. Trida ablam sağolsun çok emek vermiş, çok uğraşmış. Birde getirmiş. Tabi gizli kahramanlarıda unutmadık. Onları müsait bir zamanda sorgu odasına alacağım :p Herkese çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız.

Güler 27-05-2011 11:40

Ellerine sağlık sevgili trida, çok, çok güzel olmuş pasta.

Eee, içi nasıldı? Krokan var mıydı?

trida, dondurmadan pasta olur mu? :p

Kiraz 27-05-2011 11:53

Sevgili Trida, ellerine sağlık çok çok güzel olmuş. Sevgili Furkan ve Ada da hep pastadaki çift gibi mutlu olsun.

furkan yıldız 27-05-2011 21:21

Teşekkür ederim Kiraz ablacım :) Güler ablacım içide dışı kadar güzeldi. Trida ablam içinide dışı kadar maharetli yapmış. Dondurmadan pastayı bırak ablacım zorlamayalım ablamı bu kadar :p

zenfree 27-05-2011 21:36

Harika bir pasta olmuş. Ellerine sağlık. Sevgili Ada ve Furkan'a da böylesi yakışırdı.:)

trida 28-05-2011 22:59

1 Eklenti(ler)
Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Güler hanım, dondurmalı pasta ben hiç yapmadım ama yapılıyor.

Tariflerini zaman zaman denediğim ve beğendiğim bir sitedeki tarifi paylaştım


Dondurmalı Pasta:

Malzemeler:

* 3 katlı kakaolu pastaban
* 1 poşet sade krem şanti
* 80gr bitter çikolata rendesi
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* yarım su bardağı süt
* 600gr kaymaklı dondurma
* 1 paket creme ole (veya şoko mousse)
* 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
* yaprak badem

Hazırlanması:

1. Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
2. Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
3. En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
4. Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
5. Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
6. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025