agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Evde boyoz yapımı (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22885.htm)

yaşar kaptan 27-12-2010 14:59

Evde boyoz yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Havanın kötü oldugu ve denize çıkamadıgım zamanlar.ya bahçedeyim ya mutfakta.Bugün yine hava kötü ve ben mutfaktayım.Epeydir canım ister boyoz yapıcam.Birsüredir boyozumu kendim yapıyorum satılanlar katı yagla yapıldıgından ve artık bize yasaklandıgından.kendim yapmak zorundayım çünkü sıvı yagla yapıyorum..Yaparken aklıma geldi görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim.Belki uzaklarda biryerlerde isteyipte bulamayan arkadaşlar yapmak ister. Hadi başlayalım

1 kg un 2.5 tatlı kaşıgı tuz yarım tatlı kaşıgı şeker.Malzeme ve ölçü bu siz ister azaltın ister çogaltın.Unu bir kaba mutlaka eleyin tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın,ılık suyla özlübir hamur yogurun.

Hamuru temiz bir naylon torbaya koyup 15 dk dinlendirin dinlenen hamuru yuvarlayıp kalınca bir silindir haline getirin.silindirden kahve fincanı büyüklügünde parçalar koparın,ve parçaları yuvarlayıp top şekline getirin.üzerini naylonla örtüp 15 dk dinlendirin.

Dinlenen topları meyve tabagı büyüklügünde merdaneyle açın ve arkasını önünü sıvı yagla elinizle sürerek yaglayın.Beşer beşer üst üste tabaga sıralayıp 15 dk dinlendirin.

Tabaktan hamurları birer birer alıp tekrar merdaneyle birazdaha açın üzerine sıvı yag sürüp elinizle çekerek açın.üzerini yaglamak için birkaseye koydugunuz sıvı yaga parmaklarınızı batırarak yukardan damlatarak hertarafını yaglayın.

Mektup zarfı şeklinde katlayıp ruko yapın.ruloları tepsiye sıralayıp üzerini naylonla örtün 15 dk sonra işaret ve başparmagınızla roloları burkarak 4 parmak genişliginde parçalar koparın parçaları parmaklarınızı birleştirerek altan ve üstten bastırarak yuvarlak hale getirin.

Tepsiye dizin 200 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin

yaşar kaptan 27-12-2010 15:01

Evde boyoz yapımı
 
4 Eklenti(ler)
Resimlere devam

yaşar kaptan 27-12-2010 15:10

Resim
 
5 Eklenti(ler)
Resim

yaşar kaptan 27-12-2010 15:12

Boyoz
 
3 Eklenti(ler)
Boyoz

zenfree 27-12-2010 16:01

Harika görünüyor afiyet olsun.

şehnaz 27-12-2010 17:19

Oğlum boyozu çok sever, ama son zamanlarda hazır aldığımız boyozlar aşırı derecede yağlı ve içleri genelde hamur halinde. Tarifinizi kendisine gösterdim ve hayran bakışlar ile karşılaştım. Sanırım sizin tarifiniz önümüzdeki günlerde bizim evimizde uygulanacak. Çok teşşekkür ederim ellerinize sağlık.

malbman 27-12-2010 17:33

Sayın yaşarkaptan, tarif için çok teşekkürler. Neredeyse hastalık derecesinde sevdiğim bu güzel yiyeceği daha sağlıklı bir şekilde yeme imkanı bulduğum için çok mutlu oldum. Emeğinize sağlık.

Delimus 27-12-2010 19:23

Üniversitemi izmirde okudum her sabah yerdim boyoz ,Buralarda adını bile bilmiyorlar, Evde yapılabileceği hiç düşünmemiştim, anneme yaptırcam tarif için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık...

nby 27-12-2010 21:18

sayın yaşar kaptan tarif için teşekkürler. boyozun hamuruna tahin de konduğunu duymuştum. sizin tarifinizi hem bu şekilde hem de biraz tahinle denemek lazım.

yigit666 27-12-2010 21:31

sayın yaşar kaptan . boyoz tarifiniz çok güzel eskiden , yanında haşlanmış yumurta ile servis yapılırmış ,elinize sağlık .

furkan yıldız 21-01-2011 19:49

Haşlanmış yumurta ile kahvaltınızın vazgeçilmezlerinden olabilir. İzmir'e gidip sabah sahilde aç karnına yürüyüşe gidiyorum bahanesiyle boyoz ve yumurta yemeye çok güzel gidilir :p

yigit666 22-01-2011 09:56

boyos ile birlikte servis edilen, haşlanmış yumurta (uevos roşoş) tarifi

10 tane yumurta
kuru soğan kabukları
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tepeleme kahve
1 çay kaşığı silme karabiber
su

yapılışı:
derince bir çelik tencerenin içine kuru soğan kabukları konularak ,üzerine yumurtalar dizilir ,diğer malzemeler eklenip üzerini örtecek kadar su ilave edilip , kısık ateşte 3 -4 saat pişirilir , bu tarife göre bütün malzemenin lezzeti yumurtalara geçer .

yaşar kaptan 22-01-2011 10:29

Bu konuyu açıp,sonrada bulamamıştım..İlginize teşekkürler arkadaşlar..faydalı olabildiysem negüzel..İzmir,lilerin sabah kahvaltılarında olmassa olmazıdır boyoz.yanında da mutlaka kaynamış yumurta olmalıdır ..

malina 22-01-2011 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan (Mesaj 745763)
Bu konuyu açıp, sonra da bulamamıştım..

Foruma yazdığınız mesajları nasıl görebilirsiniz?

:)

malina 22-01-2011 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 (Mesaj 745750)
haşlanmış yumurta (uevos roşoş)

Huevos rotos ?

yaşar kaptan 22-01-2011 17:48

Sayın Malina ilginize teşekkür ederim..site kullanımını biraz geç ögrenince hatalarım oluyor..bagışlayınız lütfen..

yigit666 22-01-2011 19:06

sayın malina .haşlanmış yumurta diğer adı sefarad yemeklerinde ,aynı adla anılır(Uevos roşoş) diğer adı yahudi yumurtası boyos ile birlikte sefarad mutfağına ait bir tariftir, bu iki tarif de Sefarad mutfağından bizim kültürümüze geçmiştir..

malina 22-01-2011 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan (Mesaj 745897)
Sayın Malina ilginize teşekkür ederim..site kullanımını biraz geç ögrenince hatalarım oluyor..bagışlayınız lütfen..

Sadece yardım etmeye çalıştım...

demirdoven35 23-01-2011 13:12

Fotoğraflar harika hayatında hiç hamur yoğurmamış biri olarak girdim mutfağa bakalım sizin gibi becerebilecekmiyim.

yaşar kaptan 23-01-2011 13:49

Haydi hayırlısı bakalım..insan yeterince isteyip,yeterince emek harcarsa yapamıyca hiçbir şeyin oldugunu sanmıyorum...kolay gelsin..( Birkaç resimle sonucu merakla bekliyorum..)

demirdoven35 23-01-2011 18:23

Sanırım ben beceremedim yaşar bey tadı boyoza benziyordu ama, tel tel olmadı. Bence bunun sebebi birincisi geniş bir alanım yoktu istediğim kadar ince açamadım ikinciside merdane değilde oklavayla yapmaya çalıştım pek olmadı (yerim dardı yani:)) ama bir dahaki sefere hem merdane alacağım hem de daha geniş bir zeminde tekrar deneyeceğim. Foto çekemedim malesef gerçi pek çekilcek tarafıda yoktu ama bir dahaki enemede mutlaka çekeceğim.

erkanyazici 23-01-2011 22:52

yaşar kaptan sizde baya marifetli ve hamaratmışsınız elinize sağlık izmire geldiğimde bende çok yerim tarif için teşekkürler

mali_8835 10-02-2012 11:08

yaşar kaptan eline sağlık İzmir 112 den ali (soner, sertaç) maşallah kaptanlıktan e balıktaki maharetinde sonra başka daha ne marifetler varmış bahsetmedin:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025