Fransız Keki
Malzemeler
3 x 80gr. bitter 200gr. tereyağ 5 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılımış, oda ısısında) 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı kakao 1 tutam tuz Vanilya ( kullanmadım) Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın, çikolatayı ekleyin karıştırın. Un, kakao ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını ve tuzu çırpın. Kar gibi olacak. Yumurta akını çikolatalı karışıma ekleyip yavaşça alt üst ederek karıştırın. Fazla karıştırmayın yumurta akı sönmesin. Kalıba boşaltın. İçi su dolu fırın tepsisine koyup, fırının en alt rafına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin. Kürdanla kontrol yapın. Kek ılındıktan sonra üzerini kakao ile kaplayın. Afiyet olsun. Fotoğraflarını çektim, sonra ekleyeceğim. Yoğun çikolata sevenler için harika bir kek. Yanına sade dondurma da çok güzel olur :)) |
Bu kek, tam benlik. En kısa sürede denemek istiyorum, yalnız kabartma tozu kullanılmamış unutuldu mu, orjinali mi böyle?
|
sevgili aer; yumurta akı kekin kabarmasını sağlıyor. Yavaş karıştırmak gerekiyor. Tahta kaşık kullanın.
|
Teşekkür ederim, bilmiyordum, sayenizde öğrenmiş oldum. Paylaşım için de teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 130344
Keki yaparken 2 tane tatlı yardımcım vardı :))) |
Lale abla güzel tatlıymış tam benlik anneme söyliycem. :)
|
Çok güzel Talat Can, dondurmayla dene derim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024