![]() |
Ben de denedim. Kalıptan çıkaramadım. Kalıptayken kestim. Dondurma gibi oldu. Bir sonraki yapışımda içine bisküvi de katacağım.
Bir de şekeri vişnenin içinde iyice eritmek gerekiyor. Yoksa şeker insanın ağzına kıtır kıtır geliyor. |
Benim kullandığım kek kalıbı ortası delik ve teflon bir kalıp.
Malzemeleri içine dökmeden evvel kalıbı soğuk su ile iyice bir çalkalıyorum. Malzemeleri koyduktan sonra donmuş kalıbı buzluktan 5-6 dakika evvel çıkartıyorum. Kalıbın sağına soluna hafif hafif vuruyorum (ekmek bıçağının sapı ile) daha sonra üzerine daha geniş bir tabak kapatıp ters çeviriyorum ve yine biraz tıklatıp bir 5-10 dakika daha bekliyorum ve tık diye çıkıyor, hemen yine buzluğa sokuyorum. Gerektikçe çıkartıp servis yapıyorum. Şekeri mutlaka içinde karıştıra karıştıra eritmeniz gerekir. Bisküviyi hangi karışıma katacaksınız? Vişnede hiç olmaz. O takdirde parfe olmaktan çıkar, maksat onu soğuk soğuk yemek. |
Kesinlikle katılıyorum Güler Hanım'a . Ben yumurtada terdedüt etmiştim. Hiç hissedilmiyor. Adana sıcağına öyle yakıştı ki sormayın. Vişneyi fazlaca alıp ikinci parfe için şeker dahil hazırlayıp buzluğa atmıştım. Yarın farklı kalıpta (silikon) yine yapacağım ve büyük bir keyfle arkadaşlarıma ikram edeceğim. Teşekkürler Güler Hanım, tarif ve sorularıma gösterdiğiniz sabır için.
|
Ben de teflon kalıp kullandım. 5-10 dakika bekletmeden çıkarmaya çalıştım. Bekli ondan çıkmamıştır. Biraz erimesi gerekiyor demek.
Eski çalıştığım yerdeki usta parfenin krem şantili bölümüne katardı bisküviyi. |
Vişneli parfe
1 Eklenti(ler)
Vişneli parfe
Sevgili Güler hanım , geç oldu biliyorum , neredeyse vişne mevsimi geçecek ;) Ama nihayet vakit buldum .Kullandığım kalıp silikon ,3 dakika soğuk su içeren tavaya aldım , sonra çevirdim . Sözün kısası , vişne miktarını biraz abartmışım , sabah sabah yiyemiyeceğime göre kesmedim , servis tabağına alıp dondurucuya koydum . |
Afiyet olsun.
Herbir parça burada oldukça iri, sanırım onları da ikiye bölerek servis yapacaksınız. Yoksa dilimler çok büyük olacak...... |
Vişneli parfe
1 Eklenti(ler)
Vişne sevenlere bu kadarcık dilim dokunmaz bence:rolleyes:
|
Sonunda ben de şeftalilisini yaptım. Onu da öneririm, çok lezzetli oldu. Aman Güler hanım, bu ne lezzetmiş böyle.
Şeftaliyi ateşte biraz fazla bırakmışım koyuca bir püre oldu ama donunca o da aynen bir dondurma durumunu aldı. Toplam 4 yumurta kullandım. Şeker ve granüle kahveyi biraz az tuttuysam da Güler hanımın verdiği ölçüyü kullansaymışım fazla gelmezmiş aslında. Dr. Oetker'in (yeni gördüğüm) kaymak tadında krem şantisini denemek istedim, gerçekten harika bir lezzetti. Sonuç olarak, öyle lezzetliydi ki tabağı bile yalattı bize vallahi:) Çok teşekkürler sevgili Güler. |
1 Eklenti(ler)
Ben de denedim. Ara ara yumurta kokusu aldım. Bir daha yaptığım da, yumurta sayısını azaltacağım.
Tarif için teşekkürler.:) |
AFİYET OLSUN.
(Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm) bu tarifide verirseniz svinirim |
Ben yapmasam olmazdı :)
Ama tek kişilik porsiyonlar olarak dondurdum. Benim için böyle tüketmesi daha kolay. http://www.onemplastik.com/UserFiles/urun/K/217.jpg Kısa süre sıcak suda tutunca, çok kolay ters çevriliyor. Kahve-kakao iyi ama diğer bölüme biraz limon kabuğu rendesi olsa daha iyi olacak gibi geldi. Tekrar yaparsam öyle deneyeceğim. 1 kilo vişne 1 paket bir paket krem şanti, iki yumurta 7 bardak dolduruyor. |
Bu güzel tarif güncellensin istedim. Başta Güler abla olmak üzere, hepinizin ellerine sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025