![]() |
Evet tarifinizi ben de deneyeceğim Güler. çok güzel, iştah açıcı görünüyorlar. Lakin ben mi atladım acaba. Bardakla kesip çıkardıktan sonra geride kalan hamurları n'apıyoruz?:)
|
Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti.
Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun. |
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.
Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim. Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet. |
Deneye yanıla bulacağız doğruyu...
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme.
Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor. Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta. Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor. Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum. Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum. |
Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel:D
İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar:) |
Hayır, hiç yumurta kokusu yok, patates püresi içinde hiç hissetmiyorsunuz.
Baharatı denemeyin. |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi.
Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım. Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor. Donmuş patates börekleri. Eklenti 89166 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ben, yanında Bergamut reçeli ile daha çok seviyorum.
Şöööyylee ortasına biraz koyup, ikiye kıvırıp yemek çok hoşuma gidiyor. Eklenti 89170 |
1 Eklenti(ler)
|
Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim :)
bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam :) ellerinize sağlık. |
Üşenmeden aşama aşama fotoğraflamışsınız :)
Elinize sağlık. Denemek şart :) |
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim.
|
Sevgili Güler Hanım
Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu? Tarif için çok teşekkürler |
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin?
Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu. Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor. Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep. |
begonvil 14,
Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır. Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz. Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın. |
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var:)) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum :))
|
sevgili Güler,
patates böreğinin adına artık popüler börek desek yeridir:D yeni abur cuburlar bekliyoruz;) |
Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta:D Denemek için haftasonunu bekliyorum. Sizin gibi ayrıntılı resimleyemem ama mutlaka ikindi çayında resimleyeceğim:D
|
Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim.
|
Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı?
|
Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba?
|
Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün.
|
Sevgili Bengi su
Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız? |
Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır.
|
Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır.
Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız. Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz. |
Böreğin uygulamasını sevgili fatma dündar yapmıştı onda yedim süperdi ,deneyeceğim...
|
Ben patates böreklerini bol yağda kızartıyorum, hatta kızarırken tavadaki yağdan kaşıkla üzerine döke döke kızartıyorum pufff diye kabarıyorlar. Tavada top gibi dönüyorlar.
|
güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması.
(KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ) |
Alıntı:
|
Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim .
Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz. Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum . Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor. |
Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim.
|
Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum...
|
peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim;
yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba??? bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine??? teşekkürler.... bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa :))) |
Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler...
|
Afiyet olsun sevgili çiçeksever70.
Bizim evde de adet böyledir. Kimden bir şey öğrendimse onun adını taşır. Ama sen bu aralar pek hamur işlerine dalıp da kilo alma sonra sıkıntı çekersin. :D |
Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-)
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025