![]() |
Sevgili İklimsiz aşama aşama fotoğraflamışsınız tarifi, ellerinize sağlık.
Aslında yapımı ayrıntılı gibi gözükse de uygulaması kolay bir kek. Kalıptan çıkartma aşamasında sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem; buzdolabında bekletilen kek kalıbının en altında yeralan karamel sertleşiyor. Belki bu kalıptan çıkartmanıza engel oluyor olabilir. Daha evvel de belirttiğim gibi kalıbı dolaptan çıkarttıktan sonra kalıbın iç kısmını bir bıçakla çepeçevre dolaştıktan sonra ya ocak üzerinde kalıp altını ısıtmanızı ya da sıcak su dolu bir kaba bir, iki dakika bekletmenizi tavsiye edebilirim. Şekeri karamelleştirirken hiç su eklemeden teflon bir tavada eritip rengini kahverengileştiriyorum. Aynı sevgili İklimsizin fotoğrafladığı şekildeki gibi. Yumurta kokusuna gelince; hem keke hem de krem karamele eklenen limon kabuğu rendesi ve vanilya öne çıkan tatlar oluyor. Tabi deneyerek belki yumurta sarısı sayısı azaltılabilir. Ben denemedim bu nedenle bir yorum yapamıyorum. Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarım:) |
Alıntı:
1-Adalet Yağcı |
İlk yaptığım kek size Adalet Hanım. Güzel bahçenizde bir bardak çay ve güzel sohbetiniz eşliğinde güzel gider:)
|
Bravo iklimsiz ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi.
Başka yiyecekler içinde tariflerini bekliyoruz.;) |
Tam öğle arası olacak şey mi bu? :)) Kek harika görünüyor ellerinize sağlık. Sevgili selenn ben de hemen deneyeceğim ilk fırsatta bu tarifini. Bir de acaba diyorum kalıptan çıkmayan keklerde sorun teflon tarzı olmaması mı acaba kalıbın. Sevgili iklimsiz'in kalıbı teflon ve çevirdin mi bir iki vuruşta çıkar gibi kek içinden. Metal görünümlü olan kalıplarda ise bir şeker yağ gibi ayırıcı birşey sürülmüyorsa o zaman yapışıyor kek. Bu arada sanırım bayılacağım bu keki düşünmekten, konudan uzaklaşıp bitkilere bakmaya devam etmem lazım. ;) Afiyetler olsun.
|
Sevgili selenn' in yazdığı gibi, birkaç kez uygulayınca yapımı son derece kolay; dönüp dönüp tarife bakmak gerekmiyor:)
Dün akşam yaptığım bitmiş. Yarın akşam Bulgaristan' dan misafirimiz geliyor. Okulların dönüşümlü gezi programı dahilide piyango bize de çıktı. Her şey iyi güzel de, ne yedireceğim kara kara düşünmekteyim. İyisi mi ev halkından gizli tekrar yapıp buzdolabının en arka köşelerinde saklayayım:) |
Dün tarifi görür görmez denedik. Ben beğendim fakat çocuklar yumurta kokuyor diye yemediler. Bir daha ki sefere 2 yumurtalı deneyeceğim.
|
Keki mutlaka deneyeceğim... Hımmm enfes görünüyor :p
Ay karnımda acıktı şimdi :dilli::dilli::dilli: |
Krem karamelli kek
Ben de yumurtadan çaldım :confused:
Mecburen çalmak zorunda kaldım. O kadar yapmak istedim ki 4 yumurta ile yaptım.(2 yumurta+1 yumurta sarısı kremaya, 1 yumurta ve 1 yumurta akı keke) Sayın Arzu Kasapoğlunum yazdığı gibi (teşekkürler ;) ) kremeya 1 kaşık buğday nişastası koydum. Ilk deneme için biraz macera oldu... Ama ne yumurta tadı, ne de kokusu vardı. Görüntü biraz kötüyse de lezzet süperdi... |
Sayın Selen,
kekinize diyeceğim yok güzel olduğu yazılan mesajlardan belli.Ama benim gözüm korktu yeniden denemeye cesaretim yok başka değişik kek tarifin var mı? Pratik yapılan başka tarifler de olbilirdeğişik tatlar denemek istiyorum. |
Ooo afiyet şeker olsun.Valla canım çekti.Bende deniyecem kolay mı ?
|
Sonunda ben de denedim. Yumurtadan çalmak farz oldu ya çaldım haliyle. Yalnız ben şekerden de çaldım ama ona rağmen bana çok tatlı geldi.Keke yarım bardak şeker bile yeter bence çünkü zaten üst taraf epey tatlı.
Bu tür şeyler yapmayı fazla becerememekle beraber bunu başardım. Öğleden sonra öğrencilerime ikram edicem bakalım onlar ne diyecek?? Tarif için teşekkürler.. |
Ben de yaptım, şimdi fırında pişiyor. Olacak mı çok merak ediyorum. Kekle krem epeyce karıştı. Kremaya 3, keke 2 yumurta koydum. Sevgili coyote'nin uyarısı üzerine yarım bardak şeker koydum keke. Sevgili iklimsiz'in beğenisi üzerine kekin malzemelerini büyük ölçüde azalttım kreması daha kalın olsun diye.
|
Sonucu haber verin olur mu?
Kek resmen mutasyona uğradı bu arada;) |
Sonuç;
Harika bir kek oldu. Daha yemedim ama kolayca kabından ayrıldı çünkü henüz soğumadan çevirdim. Yuvarlak tart kalıbına yapmıştım cheesecake gibi görünüyor. Tahminim tadı da harikadır akşama anlayacağız. Tarif için Selenn'e çok teşekkürler. not: şeker ateşte erirmiş, bunu bilmiyorumdum, şaşıyorum kendime, ben olsam beni sınıfta bırakırdım. Bir de, yemekten pastadan bihaber biri olsam. :) |
Ben iki kez denedim. İlkinde kek kalıbım iki parça olduğu için bir kısım madde kaybı olsa da, tadı hoş bir kekti. İkinci denememde karamelin miktarını arttırdım ve tek parça kalıpta yaptım. Çocuklarım bayıldılar. Ben de tabii...:p
|
Ama bu haksızlık ya, site yönetimi bu güzel fotoğraflara derhal yasak getirsin lütfen :dilli: Nasıl canım çekti şimdi gecenin bir yarısı nerden bulacağım yahu :(
Bu arada Sevgili Selen ablama ve Sevgili İklimsize de paylaşımları için teşekkür ederiz... Sevgiler ;) |
Yaptım sonunda, enfes oldu hımmm :D
tarifi birebir uyguladım denebilir, sadece yumurtaları -1 kullandım o kadar. Yaparken son kek hamurunu da ilave ettiğimde açıkçası endişelenmedim değil hani, :rolleyes: fakat bahsettiğiniz gibi gerçekten kek topluyor kendini. Keki ertesi güne kadar zor zahmet saklayabildim. Hüsrana uğrayabilirim düşüncesiyle normal bir kek daha çırpmıştım yanına. O gün normal kekimizden birkaç dilim yedik, fakat ertesi gün krem karamelli keki ortaya çıkarınca diğer kekime kimse bakmadı. :D :D :D Paylaşımınız için teşekkür ederim. |
Tarifi ilk kez denediğimde krem karamel üzerine kek harcını döktüğümde açıkçası çok ümitsizdim bende. Bir de kek kalıbının yağlanmamasında tereddüt etmiştim.
Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun sevgili Zelish. |
Forumda bu bölüme çok fazla uğramam. Bi uğrayım dedim. Ağzımı sulandırdı bunlar benim. :)
Bu keki yapmak aklıma yattı. En kısa zamanda deneyip, sonuçları aktaracağım. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025