![]() |
Kıbrıs'ın Hellim Böreği
5 Eklenti(ler)
Herkese iyi gunler.
Sanirim Kibrisa ozgu hellimi bircogunuz biliyor ve tatmissinizdir. Onceleri tuzlu gibi gelen hellime alistinizmi artik vazgecilmeziniz olur. Eklenti 69398 Kibrista hellim bolca tuketilir. Yazlari karpuz, kavun hiyar ve tomatesin yaninda yenir. Kebabi yapilir, yumurta ile kavrulur, Tarhana corbasina kavrulup eklenir, Sicak corek, ekmekle, kizartilmis ekmekle yenildigi gibi hamurla birlikte yogrulup ekmegi yapilir(Hellimli bitta) ve en guzeli boregi yapilir. Iki cesit hellim boregi yapilmaktadir. Yumurtali ve Soganli. Dun esimin yaptigi hellim boregi soganliydi. Ben size onu tarif verecek olsamda, yumurtalisindan da soz edeyim. Yumurtalı hellim böreği Bir rendelenmis hellim icerisine iki cirpilmis yumurta kanup karistirilir gerisi asagidaki tarifedeki gibidir tek farki yumurtali hellim boregi yagda kizartilir. Soganli hellim böreği Hamur icin: 1/2 kilo mayasiz un Bir corba kasigi sivi yag Biraz tuz alabildigi kadar ilik su Ic malzeme: 1 hellim 2 iri sogan 1 corba kasigi kuru nane Sogani kavurmak icin sivi yag. Once hamuru kulak memesi yumusakliginda yogurup dinlenmeye birakin. Eklenti 69400 Hamur dinlenirken, hellimi derince bir kab icerisine ince bir sekilde rendeleyiniz. Soganlari ince dograyip, bir tavaya koycaginiz sivi yag icerisinde pembelesene kadar kavurunuz. Kavrulmus sogani rendelenmiz hellim icerisine dokup naneyi de ekleyip iyice karistiriniz. Eklenti 69399 Borek hamuru oklavi ile ince bir sekilde acilsa da, esim oklavi ile acamadigindan makinede(Italyanlarin makarina yapmakta kullandigi bir makine) hamurlari acip borekleri yapiyor. Acilan hamurlar uzerine hep sag ve ya hep sol tarafa, bir dizi seklinde borek ici bir kasikla konuyor. Eklenti 69401 bezenin bir tarafina konan borek ici, bos kalan beze tarafi ile kapatilip kesiliyor. Eklenti 69402 |
2 Eklenti(ler)
Eger borekleri yapan iki kisi ise biri yapar digeride kizartir. Bir kisi ise borekleri temiz bir bez uzerine dizip hepsi bitirdikten sonra kizartir.
Eklenti 69403 Soganli hellim boregi yagsiz olarak sac, veya tavada kizartilir(gozleme gibi) Evde klasik yemekler yapmak, esimin isi oldugundan bu boregi de o yapti. Ben soganli hellim boregini bal ile seviyorum. Hellim bularsaniz mutlaka deneyiniz. Eklenti 69404 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025