agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Sakızlı muhallebi (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/11583.htm)

Mine Pakkaner 17-11-2006 12:59

Sakızlı muhallebi
 
1 lt süt
2-3 adet orta büyüklükte damla sakızı tanesi (havanda ince dövünüz)
3 kaşık un
2 kaşık nişasta (un ve nişastayı kaşığa çok tepeleme alırsanız kıvamınız çok koyulur, kaşığınız silmeye yakın dolsun)
10 tepeleme kaşık toz şeker ( Damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)

Un, nişasta ve şekeri karışrırın, üzerine sütü ilave edin. Ocağa alın. Süt ısınınca sakızı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Koyulaşıp pişince ocaktan bir çırpma kabına alın. En az 10-15 dakika çırpıcı ile köpürtüp çırparak soğutun. Sonra ıslattığınız bir tepsiye veya kaselere dökün, vaktiniz varsa dolapta bir gün bekletirseniz sakızın rayihasını daha çok alırsınız.

Dilimleyerek bir tabağa alınız. Arzuya göre tarçınla servis yapabilirsiniz.

eylems 18-07-2009 05:26

Tarifi denedim. Benim tercihime göre biraz katı oldu ( un ve nişastayı sanırım kaşığa tepeleme doldurdum). Denemek isteyenler bu kısıma ben gibi dikkatsiz davranmasınlar derim.;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025