19-07-2007, 14:28 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
|
Poğaça
MALZEMELER: 1- 600 ML SU 2- 50 GR YAŞ MAYA 3- 1 KG UN 4- 30 GR TUZ 5-80 GR ŞEKER 6- 2 ADET YUMURTA 7- 350 GR YAĞ YAPILIŞI: İlk önce 1 kg un ortası boş kalcak şekilde daire şekli verilir. Sonra ortasına 50 gr yaş maya ufalanır. Daha sonra içine 30 gr tuz, 80 gr şeker, 2 adet yumurta ve 350 gr yağ ihtiva edilir. Sonra içine 250-300 ml su katılır ve homojenize bir şekilde karıştırılır. Sonra kalan su hamur kıvama gelinceye kadar katılır. Hamurumuz hazır. Hazır olan hamurumuz tezgah üzerinde eşit parçalar halinde kesilir ve avuç içinde yuvarlanıp top haline getirilir. Sonra merdane yardımı ile ortaları çukurlaştırılır. Daha sonra hamurun çukurlu kısmına istenilen malzeme konur(zeytin, peynir, kıyma, patates ve kaşar). Sonra hamurumuzu ikiye katlarız ve istenilen şekli veririz.Daha sonra üzerine fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde yumurta sarısı süreriz(amaç poğaçanın daha iyi bir şekilde kızarması). Sonra üzerine isteğe bağlı üzerine susam veya çörek otu atılır. Sonra tepsi ılık bir ortama konur ve hamurun mayalanması beklenir. Mayaya gelen hamur direk fırına atılır. AFİYET OLSUN. |
|
|