![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Fındık Krokanlı Parfe
![]() Aslında ilk denemelerimde ceviz krokandan yaptığım ama her yapışımda değiştirdiğim bir parfe tarifi bu ![]() ![]() Ayrıca, alternatif lezzet arayanlar için, derin bir kalıba konulup dondurularak, dondurma kaşığı ile toplar halinde, ramazanda sunulan bütün şerbetli tatlıların yanında dondurma niyetine servis edilebilir ![]() Malzemeler: Fındıklı krokan için: -200 gr fındık (iri taneler halinde dövülecek) -Yarım su bardağı toz şeker -1 yemek kaşığı tereyağ Parfe için: -2 yumurta -1 paket (75-80gr) krem şanti -3 yemek kaşığı pudra şekeri -1 paket vanilya -1 tutam tuz -170 ml soğuk süt (1 subardağından 1 parmak az) *Krokan hazır olduktan sonra parfeyi yapmak 10 dk sürüyor. Krokanın yapım süresi 3 dk, bekleme süresi 1 saat, parfenin dondurucuda durma süresi 4 saat. Fındıklı Krokanın Yapılışı Yarım su bardağı toz şeker, tercihen teflon bir tavaya ( yapışınca çıkarması zor olmasın diye) alınıp, orta ateşte yaklaşık 1,5 dakika kadar karamelize edilir. ![]() ![]() Fındıklar içine atılarak 1 dakika daha pişirilir. ![]() 1 yemek kaşığı tereyağıda ilave edilir yarım dakika gibi pişirilip ocaktan alınır. ![]() Düzenleyen Penelophe : 29-08-2009 saat 00:25 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|