![]() |
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de pişirdiğim tahinli çöreği nereye yükleyeyim derken, tesadüfe bak yaklaşık aynı şeymiş. Ama ben hamuru kafadan göz kararı yaptım. Şöyle ki; Yarım çay bardağı kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı kurumaya, bir tatlı kaşığı tozşeker, karıştırıp mayayı biraz kabarması için ılık yere koydum. Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, bir çimdik tuz ilavesine aldığı kadar un (yani ele yapışmayan kıvam) ekleyerek yoğurdum, yumuşacık bir hamur yaptım. Pardon yaptık, kızım da yoğurma meraklısı, o kadar yalvardı ki bıraktım, eğlendi biraz. Mayalanması için, üzerini kapatıp ılık yerde beklettim. Kabarınca açtım. Bir ,iki tanesini sadece tahinli; bir, ikisini tahin+ceviz+bademli; bir kısmını tahin+pekmez+badem+cevizli yaptım. ![]() ![]() ![]() Malzemeyi koyduktan sonra hamuru rulo yaptım ve biraz büktüm (bu sayede tel tel, çıtır çıtır oldu) olduğu yerde kendi etrafında döndürerek spiral şekli verdim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|