agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 5 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2019, 19:20   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ganaj Tart

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağından daha da az sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu + 1 vanilya

Derince bir kaseye yumurtaları kırıp, şeker ile çırpın. İçine sıvı yağı, süt ve unu ilave edin daha sonra da kabartma tozu ve vanilyayı katın.

Tart kalıbınının içini yağlayın. Hazırladığınız malzemeyi içine döküp, fırın soğukken 160 dereceye ayarlayın ve fırına sürün. l5-20 dakikada kek pişiyor, bir kürdan ile kontrol edin.
Fırından çıkan kek ılınmaya başladığında çıkarın ve ters çevirin. (daha ıslak seviyorsanız şekerli süt ile veya portakal suyu ile ıslatabilirsiniz- bu durumda süsleme için portakal kullanmalısınız)

SOS

1 paket mis krema (200 ml)
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata

bunları bir kaba alarak karıştırarak ısıtın. İyice eridikten sonra gers çevirdiğiniz kek üzerine dökün, kendiliğinden yayılacaktır.
Biraz ılınınca soğuması için buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra da arzu ettiğniz şekilde süsleyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025