agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 4 Gönderen Makbule2

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-02-2019, 08:48   #4
Ağaçsever
 
Makbule2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 32
Galeri: 4
Hamuru için 3 **** 4 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir birbuçuk su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 paket instant maya (10 gram) 1, 5 tatlı kaşığı karbonat.(karbonat yumuşak ve kabarmasını sağlıyor)
Kıymalı harcı için;
500 gram kıyma(orta yağlı kıyma)
1 soğan (küçük doğranmış)
2 biber (küçük doğranmış)
1 domates( içindeki çekirdekli kısım alınmış)
Tuz, karabiber, pulbiber

Hamur malzemelerinin Hepsini iyice harmanlaşana kadar yoğurdum . 2, 3 saat hamuru mayalamaya bıraktım
Un serpilmiş tezgahta 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurun. Un az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz
Küçük parçalar koparıp iç harcını ilave edip
Kıymalı harcı için sebzelerin hepsini robottan
geçirin **** elde minik minik doğrayın ben elde doğradım robatta sulanıyor tercih size kalmış.Yoğurma kabına alın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. İç harç hazır, ondan sonra merdaneyle hamuru açalım harcı koyup kenarlarını iyice kapatalım. Fırından çıkartıncada üstüne tereyağı sürelim hemen.

Makbule2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025