agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-03-2017, 16:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Arnavut tatlısı

- 1 litre günlük süt
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (1 bardak ile de yapılabilirmiş)

Yumurtalar bir kaba kırılarak üzerine şekeri boşaltıyoruz ve şeker iyice eriyene kadar karıştırıyoruz ( ben alet kullanmadığımdan kaşıkla yaptım bu işi). Daha sonra sütü bu karışıma ilave ederek gene karıştırma işlemine devam ediyoruz. Bu iyice karıştı yeter dediğinizde fırına koyma vakti gelmiş oluyor ( şömine yanıyordu köyde, ateşi yavaşlayınca döküm tava var sapı demonte onunla sacayağı üzerinde soktum ocağa. Cam kapağı kapatarak gözle takip ettim taşmasın diye bir ara karışım havalanır gibi oldu tahta kaşıkla bastırarak taşmasına mani oldum daha sonra oturdu...Üstü kızarmaya başladığında göz göz oluyor o noktada ocaktan alabilirsiniz. Soğuk yenmesi daha güzel ama sıcakkende epeyini yedim.)

Makinamın pili bitmiş cep ile çektiğim iyi olmayan fotoğrafı ekledim alta

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024