agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler
  • 9 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen aleydi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2015, 23:16   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Aslında tek tek fotoğraflamıştım yapılışını. Telefonum değişince aceleden atamamışım belleğe. Dolama olanları daha çok beğendiler. Ben kuru maya kullandım. Sütü biraz ocakta ılıtıp öyle erittim mayayı. Şekeride biraz daha az koydum. Çok fazla geldi gözüme. İnanılmaz yumuşak oldular. Yaklaşık 2 tepsi çıktı. Aynı, gün an tükendi hepsi. O yüzden ertesi gün taze kalıyor mu?deneme şansım olmadı. Hamur çok yumuşak, tam kıvamındaydı. Bir daha yaptığımda, unu ölçmeye çalışırım.

DOLAMA YAPIMI: Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Mardeaneyle açıyoruz. Çok inceltmeden. Kopardığımız hamurun yaklaşık 3 katı kadar açalım. Tam ortasına peyniri koyup yuvarlıyoruz. biraz ileri geri açtırıyoruz yuvarlayıp. sonra salyangoz misali uç tarafından başlayıp doluyoruz.

Sevgili pınar, Sevgihocam teşekkür ederim.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025