![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Pırasalı Pide
![]() Belirli bir ölçüsü yok, her şey göz kararı. ![]() Değişik sebzelerle yapılabilir. Sebze sevmeyenlere ve çocuklara sebze yedirmenin pratik yolu. ![]() Bildiğimiz mayalı hamurla hazırlanacak. Bu sefer pırasalı yaptım, leziz oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
|
Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kayınvalidem patatesle yapar. Pırasalı daha bi hoş olur sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Biz kışın pırasanın ve lahananın yemeğini sıkça yaparız..Özellikle acılı lahana yemeğini ve pırasa böreğini pek severiz.. Düzenleyen pria : 21-12-2014 saat 19:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
sayın pria acılı lahana yemeğini merak ettim tarif verebilirmisiniz lütfen.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Eşime sordum şimdi: Soğanları öldürüyor önce..Sonra 2-3 yemek kaşığı salça konuyor..sonra bir-iki bardak su ilave ediliyor..Damak tadınızın katlanacağı ölçüde acı pul biber ve tuz konuyor.. Sonra lahana parçaları ilave ediliyor..biraz pörsüyüp lahanalar çökene kadar 10-15 dakika pişiyorlar..Pirinç veya bulgur ilave ediliyor en son bir çay bardağı..Karıştırıp pişirmeye devam ediliyor..Tabi ilk konan su yetmez..sıcak su ilave ediliyor gereken miktarda.. Hepsi bu.. Düzenleyen pria : 13-12-2014 saat 23:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
|
Ben birazda turşu lahana doğrayıp koyuyorum daha farklı bir lezzet oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|