|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
26-01-2014, 23:05 | #1 |
Moderatör
|
Baklava yufkalı, muhallebili tatlı
Geçen gün denediğim bir tatlıyı bugün gelen arkadaşlarımız için de yaptım, çok beğendiler. Yapımı çok kolay ve hafif bir tatlı, laz böreğini andırıyor, milföylü pasta gibi. Malzemeler: 1 paket hazır baklava yufkası 1 paket sakızlı muhallebi 100 gr tereyağ Üstüne bol pudra şekeri. Süt Önce fırını 170° turboda yakın. 1 paket sakızlı muhallebiyi biraz daha koyuca olması için üzerindeki ölçüden biraz daha az sütle pişirin.( Ben 3 nescafe fincanı süt ile pişirdim.) soğumaya bırakın. Hazır baklava yufkası paketten 50 tane çıkıyor, bunun 20 tanesini kullanıyoruz. Kare bir payrex kabı sıvıyağ ile yağlayın. (çiçek yağı) 2 adet baklava yufkasını kenarları payrex kaptan taşacak şekilde düzgün döşeyin. 100 gr tereyağını eritin ve kaşıkla yufkanın üzerine gelişi güzel damlatın (az miktarda) Üçüncü yufkayı kabınıza büzerek-buruşturarak döşeyin ve bunun da üzerine yine gelişigüzel tereyağ damlatın. Sonra 4-5-6... diyerek 10 tane yufkayı buruşturarak kabınıza yerleştirin ama her kat arasına az miktarda tereyağ damlatın. Onuncu yufkayı da döşedikten sonra, soğumaya bıraktığınız sakızlı muhallebiyi üzerine boşaltıp düzgünce yayın. Muhallebiyi yaydıktan sonra kenarlarından taşırdığınız altaki iki adet yufkayı muhallebinin üstüne doğru kapatın ve bunun üzerine de bir adet daha buruşturark bir yufka daha döşeyin. Yine tereyağ damlata damlata kalan bütün yufkaları buruştura buruştura ve aralarına tereyağ damlatarak döşeyin. Kalan son yufkayı en üste düzgünce döşeyin. Kalan tereyağını da bu en üste koyduğunuz yufkanın her tarafına sürün (damlatma değil, her yerine gelecek şekilde sürün) Döşeme işi bitince keskin bir bıçakla dilimlere ayırın ve ısınmış fırına sürün. 25-30 dakika arasında yufkanın üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kızarmayacak, pembeleşecek. Fırından aldığınız kabınızın üzerine sıcakken hemen pudra şekeri (bolca) eleyin. Pudra şekeri onu biraz daha yumuşatıyor. Ve afiyetle yiyin. Baklavalık yufka ve sakızlı muhallebi |
|
|