agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-10-2012, 10:07   #1
Ağaç Dostu
 
elta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 201
Bana çok pratik gelen, eşimin teyzesinden öğrendiğim tarifi paylaşmak istiyorum. Ben sıvı yağ olarak genelde zeytinyağı-fındık yağı karışımını kullanıyorum ama dilediğiniz sıvı yağ ile de olur.

Peynirli Poğaça

Malzemeler;
1 yumurta (Beyazı hamura konulacak, sarısı üstü için ayrılacak)
1 çay bardağı (küçük,klasik çay bardaklarından) yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı-fındık yağı karışımı)
1 tatlı kaşığı sirke
2 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Az miktarda tuz (peynir çok tuzlu ise hamuruna hiç tuz koymam)
Peynir (beyaz peynir- kaşar peyniri karışımı)

Peynir haricindeki tüm malzemeler yoğurularak yumuşak, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edilir. İstenilen büyüklükte koparılarak içine peynir harcı konulup kapatılır. Yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizilir, üstlerine yumurta sarısı sürülür. istenirse çörek otu serpilir. Önceden 175 dereceye getirilmiş fırında 30 dakika kadar, üstleri kızarıncaya dek pişirilir.

Afiyetle yenir

elta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025