agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 2 Gönderen Ayşe Derin
  • 1 Gönderen cefrin
  • 1 Gönderen Ayşe Derin

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-09-2012, 00:31   #1
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Annemde yapmış kıymalısını.Çok harika, ayranla iyi oluyor.

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 02:12   #2
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Sevgili cefrin;
bu tarif gerçekten de güzel sonuç veriyor. Ama mayalandırma sürelerini atlamamalıyız. Ben her seferinde böyle pofuduk poğaçalar elde ediyorum. Fotodakiler bizzatihi kendi ellerimle yaptığım ve ailecek afiyetle yediğimiz poğaçaların ta kendileridir.

Sevgili elve;
margarin yerine tereyağ da kullanabiliriz ancak sıvıyağ ile denemedim. Sonuç ne olur bilemeyeceğim ama çok fazla birşey değişeceğini sanmıyorum. Zira yeterince kabarabilmesinde yağ cinsinin ne etkisi olabilir ki, değil mi?

Sağlıcakla...

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 15:00   #3
Ağaç Dostu
 
cefrin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
Lavansete kesinlikle tarifi deneyeceğim. Poğaça konusunda başarılı olmak istiyorum. Evet mayalarken 1 saat bekletiyordum hatta 1 gece beklettiğim de oldu. Ben sanırım tepsi mayasını 15 dakika yaptığım için oluyor. Bir daha ki sefere 30 dakika yapacağım. Teşekkürler Lavantase inşallah pofuduk bir poğaça yaparım

cefrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 15:30   #4
Ağaç Dostu
 
Ayşe Derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cefrin Mesajı Göster
Lavansete kesinlikle tarifi deneyeceğim. Poğaça konusunda başarılı olmak istiyorum. Evet mayalarken 1 saat bekletiyordum hatta 1 gece beklettiğim de oldu. Ben sanırım tepsi mayasını 15 dakika yaptığım için oluyor. Bir daha ki sefere 30 dakika yapacağım. Teşekkürler Lavantase inşallah pofuduk bir poğaça yaparım
Sevgili Cefrin;

1: tepside mayalanırken üzerine başka bir tepsi kapatın.
2: fırınınız turbo fonksiyonlu ise en alta bir tas su koyarak ve kızgın fırında ( 200-250 C ) pişirin puaçalarınızı.

cefrin ve ceydoruk beğendi.
Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 15:40   #5
Ağaç Dostu
 
cefrin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
Ayşe hanım çok teşekkür ederim. Turbo dediğiniz sanırım fırının fanın çalıştığı bölüm. İşin püf noktalarını öğrendiğime göre sanırım sorun kalmayacak çok sağolun.

Ayşe Derin beğendi.
cefrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 06:37   #6
Ağaç Dostu
 
Ayşe Derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cefrin Mesajı Göster
Ayşe hanım çok teşekkür ederim. Turbo dediğiniz sanırım fırının fanın çalıştığı bölüm. İşin püf noktalarını öğrendiğime göre sanırım sorun kalmayacak çok sağolun.
Evet bazı fırınlarda ısı sadece fan yoluyla iletiliyor, o da kurumaya sebep olduğu için su koymak veya fırın sıcakken içine bolca buz atmayı gerektiriyor.
Ayrıca mayalı hamurları daha uzun süre yoğurun, elinizin ısısıyla mayalanma hızlansın ve üzerine yumurta sarısını da tepside mayalanma bittikten sonra sürün.Selamlarımla...

cefrin beğendi.
Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025