![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Sevgili cefrin; bu tarif gerçekten de güzel sonuç veriyor. Ama mayalandırma sürelerini atlamamalıyız. Ben her seferinde böyle pofuduk poğaçalar elde ediyorum. Fotodakiler bizzatihi kendi ellerimle yaptığım ve ailecek afiyetle yediğimiz poğaçaların ta kendileridir. Sevgili elve; margarin yerine tereyağ da kullanabiliriz ancak sıvıyağ ile denemedim. Sonuç ne olur bilemeyeceğim ama çok fazla birşey değişeceğini sanmıyorum. Zira yeterince kabarabilmesinde yağ cinsinin ne etkisi olabilir ki, değil mi? Sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
|
Lavansete kesinlikle tarifi deneyeceğim. Poğaça konusunda başarılı olmak istiyorum. Evet mayalarken 1 saat bekletiyordum hatta 1 gece beklettiğim de oldu. Ben sanırım tepsi mayasını 15 dakika yaptığım için oluyor. Bir daha ki sefere 30 dakika yapacağım. Teşekkürler Lavantase inşallah pofuduk bir poğaça yaparım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
|
Alıntı:
1: tepside mayalanırken üzerine başka bir tepsi kapatın. 2: fırınınız turbo fonksiyonlu ise en alta bir tas su koyarak ve kızgın fırında ( 200-250 C ) pişirin puaçalarınızı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
|
Ayşe hanım çok teşekkür ederim. Turbo dediğiniz sanırım fırının fanın çalıştığı bölüm. İşin püf noktalarını öğrendiğime göre sanırım sorun kalmayacak çok sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
|
Alıntı:
Ayrıca mayalı hamurları daha uzun süre yoğurun, elinizin ısısıyla mayalanma hızlansın ve üzerine yumurta sarısını da tepside mayalanma bittikten sonra sürün.Selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|