![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Açma
şimdi açma zamnı tarifini yazayım bari 1 su barda ğı süt ılık 1 paket maya dr otker hamur mayası üstünde yazıyor zaten 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşıgı tuz 2 tatlı kasıgı şeker ve 500 gr kadar fekat hamura göre un yapılısı bunların hepsini karıştırıyoruz ama unu yavaş yavaş . yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak . 1 saat kadar bekletiyoruz ılık bir yerde mayalansın diye. 1 saat sonra lımon buyuklugunden bıraz buyuk parcalar alıp onları yuvarlayıp yassılaştırıp içine tereyağı ve ya margarin sürüyoruz. tekrar elle yuvarlayıp uzunca şekilde yumurta gibi deil. kenarlarından birleştirip ortası boş lastik gıbı yapıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp. 30 dakka daha bekleyip 170 derece fırında pişiriyozzz afiyet olsun. Düzenleyen serkan_istanbul : 12-02-2013 saat 20:04 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|