agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-05-2013, 16:50   #8
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hamur açmadan kolay bir su böreği yapıyorum. İçi klasik su böreği içi peynir maydonoz.

Malum şimdi pişirmeden kullanılan lazanya yaprakları satılıyor kutuda. Onlardan 1 kutu alıyorum. Lazanyada her kata beşamel girdiği için yaprak yumuşuyor, oysa su böreğinde bu yok dolayısıyla kaynar suya yaprağı atıp kevgirle alıyorum ve yağladığım fırın kabının içine diziyorum.

Sonra iç koyuyorum, az süt karıştırılmış yağ gezdiriyorum, üstteki sırada lazanyayı farklı yönde döşüyorum. Dikdörtgen yapraklar olduğu için hep aynı şekilde döşenirse börek bölünüyor. Her katı aynı şekilde hazırlıyorum. En üst katı yayınca erimiş tereyağı döküp fırınlıyorum. Kızarınca çıkarıyorum.

Çok süratli hazırlanıyor, kızarma süresinde pişiyor. Elinizin altında bir kutu lazanya olmasında fayda var. Lazanya yapmazsanız su böreği yaparsınız
Ben de yurtdışında yaşadığım dönemde canım su böreği çektikçe böyle yapmıştım. Aklın yolu birmiş.


Düzenleyen Ozlem A : 25-05-2013 saat 16:50 Neden: Tüpü
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025