agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-08-2009, 22:24   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Parfe (meyve şekerli ve krokanlı)

Bir arkadaşımızın isteği üzerine evvelce de bahsettiğim başka bir parfe tarifi vermek istiyorum.

Meyve şekerlemeleri- portakal, kiraz, incir v.s.
Badem krokan, iç badem ve iç şamfıstık.

1,5 paket Pınar Krem Şanti hazırlayın. İçine kar gibi çırpılmış 4 yumurta akını ilave edin.
Tavla zarı şeklinde minik minik doğranmış meyve şekerlemelerini katın. (pastanelerden kolayca bulabilirsiniz-genelde pastaları süsler veya kek içine katarlar)
İrice dövülmüş badem krokan ( bademin kabukları soyulduktan sonra karamelize edilmiş şeker içine katın ve ıslatılmış mermer tezgah üzerine ince olarak dökün soğuyunca kullanın) veya bunu da marketlerden veya pastanelerden alabilirsiniz. Marketlerde Koska veya Tempo'nun ufak paketleri satılmaktadır.
Kabukları soyulmuş bademleri de ortadan bölerek, dış kabukları çıkartılmış yeşil şam fıstıkları da kırarak (Bunlar da marketlerde veya kuru yemişçilerde paket paket satılmakta) şanti içine karıştırın.

Bütün bu malzemeleri, içi su ile ıslatılmış (yapışmasın diye ve suyu dökülmüş)
bir payreks kaba boşaltın ve buzdolabının buzluğunda dondurun.

Bitter çukulatayı çok az su ile eritin ve azıcık pudra şekeri ilave edin.

Dilim, dilim kesilen donmuş parfe üzerine bu ılık çukulata sosunu dökerek servis yapın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025