01-03-2009, 21:19 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Lokma
Genelde ölçü kullanmam am ilk kez deneyecek olanlar için göz kararı yazmaya çalışayım; 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya, 1 çay kaşığı toz şeker,1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, bir çimdik tuz, yaklaşık 2 su bardağı un. Kızartmak için sıvıyağ. Ilık süt, su, tozşeker, maya karıştırılır,yağ, tuz ve un azar azar ilave edilerek cıvıkça bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Bir kase su ve bir çaykaşığı hazırlanır. Sol avuca alınan cıvık hamur,el yumruk yapılarak azıcık çıkarılır, çıkan hamur çay kaşığıyla alınır, kızgın yağa atılır. Kaşık her seferinde suya daldırılır ki hamur yapışmasın, yağda kızaran hamurları ara ara kevgirle karıştırıp, eşit kızarması sağlanır. Kızaran hamurlar delikli süzgece alınarak fazla yağı süzdürülür. |
|
|