agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-03-2009, 21:19   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Lokma

Genelde ölçü kullanmam am ilk kez deneyecek olanlar için göz kararı yazmaya çalışayım;

1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya, 1 çay kaşığı toz şeker,1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, bir çimdik tuz, yaklaşık 2 su bardağı un. Kızartmak için sıvıyağ.

Ilık süt, su, tozşeker, maya karıştırılır,yağ, tuz ve un azar azar ilave edilerek cıvıkça bir hamur elde edilir.

Mayalanmaya bırakılır. Bir kase su ve bir çaykaşığı hazırlanır.

Sol avuca alınan cıvık hamur,el yumruk yapılarak azıcık çıkarılır, çıkan hamur çay kaşığıyla alınır, kızgın yağa atılır.

Kaşık her seferinde suya daldırılır ki hamur yapışmasın, yağda kızaran hamurları ara ara kevgirle karıştırıp, eşit kızarması sağlanır. Kızaran hamurlar delikli süzgece alınarak fazla yağı süzdürülür.

Eklenen Resimler
   
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024