agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-02-2009, 14:35   #1
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Bükme Böreği

AFYON BÖREKLERİNDEN "BÜKME"

1 ya da 2 kg undan. Ölçüler isteğe bağlı.

Tuz-su-un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Sıvı yağ ve ezilmiş haşhaş karıştırılır. (haşhaşsız da olabilir)

İç malzemesi için;
Haşlanmış yeşil mercimek.
Hazır kavurma ya da ince doğranıp kavrulmuş et.
Soğan kavrulur. Haşlanmış soğutulmuş yeşil mercimek, kavurma et,tuz olmak üzere hepsi bir kap içersinde mıncıklanır.

YAPILIŞI:
Un, tuz ve su ile iyice yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur miktarına göre bir kaç parçaya bölünür. Her bir parça, yufka kadar açılıp, üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka bohça şeklinde katlanarak tekrar oklava ile inceltilir ve tekrar yağlanır. Bu işlem birkaç kez tekrarlandıktan sonra, hamur küçük parçalara bölünür. Bu küçük bezeler dikdörtgen bir şekilde açılır.
Ortasına uzunlamasına mercimekli harç konularak, uzun kenarlar birbirine doğru kapatılır.kısa uç kenarlarına hafifçe bastırılıp, ters çevirerek yağlı tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ayrandan koyu kıvamda yoğurt sürülür. Yoğurttan sonra da üzerine yağ sürülür. (yumurta sürmeyin)
200 derece fırında, yaklaşık 40-45 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025