agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-02-2009, 15:56   #8
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Zeytinyağ tadına alışık olduğum için keklerde zeytinyağını kullanıyorum. İsterseniz başka sıvıyağ ile de yapabilirsiniz.


Kek Malzemesi:
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ (eğer margarin kullanacaksanız 125 gr. margarin)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Yağ, süt, yumurta, şeker ve kakao çırpılır; un ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım kek kalıbına (ortası deliksiz) dökülerek fırına verilir.

Sonraki işlemler krem şanti ve çikolata parçacıkları ile Sayın berduray'ın anlattığı gibi.

Böğürtlenlisini tavsiye ederim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025