agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-02-2015, 14:35   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Çikolatalı Sufle

Soufflé


Malzemeler

1/3 cup tam yağlı süt
8 yemek kaşığı şeker
140 gram bitter çikolata (doğranmış)
5 iri yumurtanın akı
2 iri yumurtanın sarısı

Yapılışı:
  1. Fırını 190 C ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  2. 6 sufle kabını bolca tereyağı ile kaplayın.
  3. Süt ve 5 yemek kaşığı şekeri bir kaçarolada kısık ateşte karıştırarak şeker eriyip süt hafif fokurdayana kadar ısıtın.
  4. Ateşten alın ve içine doğranmış çikolatayı ekleyin, çikolatanın eriyip karışımın homojen olmasına kadar karıştırın.
  5. Yumurta sarılarını karışıma katıp çırpın.
  6. Elektrikli mikserle yumurta aklarını yumuşak tepecikler oluşturana kadar çırpın, yumuşak tepecikleri görünce kaln 3 kaşık şekeri azar azar yedirerek bu karışıma eklerken çırpmaya devam edin, sert tepecikler oluştuğunda çırpmayı bırakın.
  7. Yumurta aklarını ılık çikolatalı karışıma 3 seferde ekleyin, akların sönmemesi için fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  8. Sufle kaplarına nazikçe paylaştırdığınız karışımı sıcak fırına koyup, tepesi kabarıp çatlayana kadar yaklaşık 32 dakika kadar pişirin, sufleyi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine istiyorsanız çırpılmış krema koyarak hemen servis edin.

Notlar

Sufle yaparken en önemli nokta yumurta aklarının iyi çırpılması ve söndürülmeden karıştırılması. Bunun için dikkat edilecek bir kaç husus var.
  • Yumurtalarınız taze ve oda sıcaklığında olmalı.
  • Aklara kesinlikle sarı karışmamalı, ve aletlerinize yağ bulaşmamalı.
  • Metal kapta çırpmak ve metal kaşık ya da ince silikon spatula kullanmak (yoksa cam kap) daha iyi sonuç verir.
  • Çırptığınız aklara varsa yarım çay kaşığı krem tartar yoksa bir iki damla limon eklemek sağlam durmalarına yardım eder.
  • Akları çikolatalı karışıma eklerken tam karışmasına çalışmayın, ebruli görüntü yeterlidir.

Ayrıca, sufle karışımını önceden yapıp buzdolabında bekletebilir, servis edeceğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Güler, A_NOMAD ve Karena beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çikolata, souffle, sufle, tatlı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025