agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-07-2009, 18:14   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Merhabalar,

Hafta sonu bu tatlıyı yapmaya çalıştım.

İlk denemede 1 kg. süte 1+ 1/4 su bardağı toz şeker kattım. Yaklaşık 55 dakikada süt helva haline geldi ancak çok şekerli bir tatlı oldu.

İkinci denememde şekeri 3/4 su bardağına düşürdüm, ateşi de daha fazla kıstım. Helvalaşma süresi 1 saat 15 dakikaya çıktı, karar şekerli güzel bir tatlı oldu.

Sütlü tatlıları seven birisiyim, hanıma bırakmam kendim yaparım genellikle, ama pirinçli sütlaç kadar sevemedim bu tatlıyı. Veyahutta süt kullanarak yaptığım irmik helvası kadar da sevemedim. Ama eminimki becerebilseydim onlardan aşağı kalmazdı.

Tarif için teşekkürler, hoşçakalınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025