agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-11-2006, 00:31   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Limonlu ve portakallı pelte

Limonlu Pelte

5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
5 dardak su
15 kaşık toz şeker
3 limon suyu
Suyu sıkılan limonların ince rendelenmiş kabuğu
8-10 yaprak taze nane

Limonların kabuğunu rendeleyin ayırın, sonra suyunu sıkın. Nişasta ve şekeri karıştırın, üzerine su, limon suyu ve şekeri ekleyin. Ocağa alın ve pişirin.Şeffaflaşıp koyulaşınca ocağı kapayın ve içine limon kabuğu ile taze nane yapraklarını ekleyip kaselere pay edin veya ıslattığınız bir tepsiye dökün. Dolaba koyun.Soğuyunca üzerini bir parça nane yaprağı, mayhoş nar taneleri ile süsleyin ve servis yapın. Naneyi tatlılarda sevmeyenler koymayabilir. Bu durumda üzerine bol hindistan cevizi koyabilirsiniz.

Su yerine portakal suyu veya mandarin suyu kullanarak bu çok hafif tatlıyı yapabilirsiniz. Bu durumda onların kabuklarını rendelersiniz ve içine koyarsınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025