agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-12-2008, 20:24   #6
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ellerinize sağlık, her iki tarif de çok güzel.

Güler Hanım, kabuklar iyi fikir gerçekten.

Geçen gün yaptım, yaparken bir tarife aynen bağlanamıyorum ya da aramaya üşeniyorum. Genelde pişirirken kokulara ya da hislerime göre ilaveler yapıyorum. O gün içine kabuk tarçın, karanfil tohumu, çekirdekleri koydum, ortalarına ayva rendeledim. Şekerim yetmeyince ne yapayım diye düşünürken aklıma pekmez geldi ve ilave ettim. Fırına attım, elektrikler kesildi, borcamı ocağa koydum hafif dibi tuttu. Kabukları bilseydim problem olmazdı

Neyse sonuçta Sn. Dedem'in tarifindeki gibi pekmezin çok yakıştığını gördüm.

Not: Ortaları daha çabuk yumuşasın diye bie süre şekerini ilave etmeden pişiriyorum, sonra şeker ilave ediyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025