![]() |
3 Eklenti(ler)
Kıyıköy'e yaklaşık 15 km.mesafede Kastro 1988 de Doğa Koruma Alanı olarak tescillenmiş.
|
Alıntı:
Kıyıköy'e gittiğimizde mesafeyi yerli halka sormuş, önce şaşkınlık ve anlam verememe tepkisi ile sizin dediğiniz mesafe (hatta fazlasını; 20-25 km. diyen olmuştu) bilgisini almıştık. Domuzlardan tırsan bir arkadaşımıza inat, geceyi ormanda geçirmenin hayalini yaparken ve orman içinde domuzların yeni kazdığı toprakları görüp arkadaşı iyice korkutup, eğlenirken, kendimizi Kastro'da buluvermiştik. Doğayı seyre dalıp hesap yanlışı yapmadık tabii ki, süreden yana sağlamamızı da aldıktan sonra biz de şaşırmıştık Kıyıköy ile Kastro'nun bu kadar yakın oluşlarına ve yerli halkın ara yol olmadığından mesafeyi bilmeyişine. Ne yazık ki ölmüş hayvanları pişirenlerin dumanlarının altı olmanın dayanılmaz ağırlığı ile Kastro'yu erken terketmek zorunda kalmıştık. Aslında havalar iyice ısınmadan gitmek gerek oralara ki duman altı nefessiz kalınmasın... 8-( Ek bilgi olarak Kastro'nun Tekirdağ ili sınırlarında olduğunu ve yaşı yetenlerin Ajda Pekkan'ın yıllar yıllar önceki bir reklam filmindeki tropikal ortam olarak yemyeşil doğasıyla Kastro'yu hatırlayabileceklerini de belirtmek gerek. Hey gidi günler... gece "kasla git" diyerek eko yapan forum kişisi |
Sayın Gece, ben de yürürüm diyenlerdenim ancak Kastro'dan Kıyıköy'e yürüyüşüne katılamamıştım. Istranca Orman koruma alanı başlangıcından Kıyıköy'e bir kaç kez yürüdüm.
Kastro'da Kamp alanını işletip çadır kiralayan işletmeciler deniz sezonunda haftasonları 2000 kişiye hizmet verdiklerini söylediler.( Ben almıyayım ). Tabii 2000 kişi oralarda dolaşırken, kumsaldaki kum zambaklarına kimbilir neler oluyordur. http://www.kastro-camlikoy.com/ |
Hocam böyle güzel yerlerimizi lütfen koruyalım. Her geçen gün azalıyor malesef bu güzel manzaralar...
|
Kısmet olmadı gitmek ama ne zaman resimlerde görsem hayranlıkla izlerim. Fotoğraf ve yorum yazanların eline sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025