![]() |
Kasım 2012, Yedigöller
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2012 tarihinde bir grup arkadaşlarla Yedigöller'e gittik. Hava durumuna bakılırsa bu tarihin sonbaharın renklerini görmek için son şansımız olduğunu biliyorduk...Yanılmamışız...
İşte Yedigöller'de sonbahar... Eklenti 347844 Eklenti 347847 Eklenti 347848 Off road kızım Elif ortama hemen uyum sağladı... Eklenti 347846 Yurdun her bir yanından gelen fotografçılar vardı...Bu grup Denizli'den... Eklenti 347845 |
5 Eklenti(ler)
Yapraklar yerleri halı gibi kaplamıştı. Nereye baksan ayrı bir güzellik...
Eklenti 347852 Yansımalar şahane idi..Ah bir de şu ışık patlamaları olmasa :o Eklenti 347849 Eklenti 347850 Eklenti 347851 Yosunlar ağaçların gövdelerini etek gibi giydirmiş... Eklenti 347853 |
5 Eklenti(ler)
Işık oyunları...
Eklenti 347856 Pisagor ağacı denilen 2 ağacın zamanla birbirine yaslanıp tek ağaç olması... Görüntüsü dik üçgeni andırdığı için pisagor denilmiş... Eklenti 347854 Eklenti 347859 Göller birbirlerine küçük şelalelerle bağlanıyor... Eklenti 347855 Bu güzellik insanı dizlerinin üzerine çöktürür ;) Eklenti 347861 |
5 Eklenti(ler)
Dinginlik ve huzur...
Eklenti 347862 Eklenti 347863 Eklenti 347866 Kızım Yedigöllerin 2,5 saat süren virajlı yolunda 2 defa çıkardı, buna rağmen enerjisi tamdı ;) Eklenti 347864 Eklenti 347865 |
5 Eklenti(ler)
Mantar görüntüleri...
|
5 Eklenti(ler)
Mantarlar devam
|
kızınız için üzüldüm lakin o eşsiz doğayla temiz havayla kendine gelmiştir yedi göller her daim çok güzel olur yazı kışı ve baharları çok harika olur
|
5 Eklenti(ler)
Yedigöller Harita
Eklenti 347880 Eklenti 347882 Dağevleri Eklenti 347881 Eklenti 347886 Yapraklar Eklenti 347883 |
5 Eklenti(ler)
Bu iki gölün üzeri değişik bir tür yosun ile kaplıydı...Belki yosun değil başka bir sucul bitki demek lazım, çünkü bitkinin suyun içine uzayan ince kökleri vardı...
adı su mercimeğiymiş... |
5 Eklenti(ler)
yorumsuz...
|
5 Eklenti(ler)
Köprüler...
Eklenti 347902 Eklenti 347903 Yansıma Eklenti 347906 Kampçı gruplar... Eklenti 347904 Ağaç uru çok ilginçti... Eklenti 347905 |
5-6 yıl önce biz de dağevlerinde kalmıştık.Çok doğal bir gezi olmuştu.Bol güveç yapmıştık.
Yol kenarlarında ki böğürtlenlerin tadı harikaydı. |
4 Eklenti(ler)
Yedigöllerde fotografçıların neden hep üçayak kullandıklarını anladım, yaprakların gölgesinden ışık yer yer yetersiz kalıyor ve netlikte bozulmalar, titretmeler oluyor :(
Pisagor ağacının altında üçgen işareti yapmak gelenekmiş :) Eklenti 347913 Gölde halkalar... Eklenti 347914 Gezi boyunca bilgisayarlarını özleyen ergen abiler :p Eklenti 347915 Dönüş yolunda enerjisinden birşey kaybetmeyen kızım... Eklenti 347916 |
Çok teşekkürler Sayın Syuksek, çok, çok teşekkürler. Nerelere götürdünüz bizi. Ne güzel yerlermiş oraları. Sizde ne güzel çekmişiniz. Ve de ne güzel anlatmışınız. Özellikle göllerde ki yansımalar bir harika. Her şey harika. Küçük yeğenim harika. Allah bağışlasın. Geçmiş olsun da diycem ama, zaten daha ordayken geçmiş gitmiş.
Görünen o ki siz bu işte yetkinsiniz. Başka gezi anılarınızı da bekleriz. Sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın. Halil Balaban |
Sn. syüksel bu harika görüntüleri paylaşıp, bizi de oralara götürdüğünüz için teşekkürler. Göllerden birinini yüzeyini tamamen su mercimeği (lemma minor) kaplamış, çok güzel bir görüntü oluşmuş.
|
Sevgili syüksek,
Sonbaharın tüm güzelliklerini gözler önüne sermişsiniz, fotoğrafların her birini ayrı ayrı beğendim. Muhteşem görüntüler. :) Paylaşan yüreğinize sağlık. Sevgiler... |
:eek: Çok güzel.. çok çok güzel. Her bir köşesinde gizli Cennet saklı canım Vatan'ımın. Özellikle göl yansıma görüntülerine bayıldım, fotoğraf kareleriniz çok net, çok güzel, paylaştığınız için teşekkür ediyorum. :))
|
45 sene öncesi ziyaretim tazelendi, daha bi görsel güzellik ilavesi ile sayenizde.
Çok teşekkürler efendim. Sağlıkla nice gezilerinize ortak kılmanız dileklerimle. Saygılarımla lütfen. |
Yedigöller'e hiç gitmedim. Gitmeyi çok istedim ama hep bir terslik oldu, kaldı:( Fotoğraflarınız sayesinde orayı görmüş gibi oldum. Çok güzel çekimler, çok güzel yerler. Özellikle mantarlar çok ilgimi çekti.
Paylaştığınız için teşekkürler. |
Bu şahane gezinin şahane fotoğrafları için çok teşekkürler. Hepsi muhteşem, kartpostal gibi. Gene gidemediğim yerleri görebilmiş oldum, teşekkürler.
|
çok güzel bir paylaşım olmuş çok teşekkürler.
|
en kısa zamanda bende gidip orayı gezmek istiyorum. orada kalma imkanları var mıdır? sadece çadırlarda mı kalınabiliyor??
|
kışın yedigöller nasıl olur? her mevsim gidilebilir mi? tavsiye ettiğiniz şu mevsimde giderseniz yedigöller bir başka güzel olur dediğiniz.. önerileriniz???
|
Alıntı:
Yolu çok kötü diyerek 20 yıldır ertelediğimiz bir geziydi. Biz Ereğli'den gittiğimiz için Alaplı-Yığılca yolunu kullandık, virajlar dışında gayet güzeldi. Siz İstanbul yönünden Düzce'den çıkış yapıp Yığılca üzerinden bu yola ulaşabilirsiniz. Yol yeni yapılmış ama kışa ne kadar dayanır bilmem. Yığılca'da taş ocakları var, taş taşıyan damperli kamyonlara dikkat !! Kışın Bolu Yedigöller yolunun kapandığını biliyorum. Sonbaharı nefisti diğer mevsimlerini bilmiyorum ama her zaman çok güzel olacağını tahmin ediyorum. İsterseniz çadır kurabilir isterseniz Milli parklara ait bungalowlarda kalabilirsiniz. Detaylı bilgi : Türkiyedeki Milli Parklar http://www.milliparklar.gov.tr/mp/belge/k_ucret2012.pdf |
Sayın Selehattin 67,hberbul, Halil Balaban, ahmeteren, SDurul, Sudenur, mrduran, Yeşile_Özlem, Cymbelina ve Selman Şahin,
Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ortam o kadar güzel ve şiirseldi ki zaman dursun istedik, fotograflar bir ölçüde bunu yapıyor. Ben de dönüp dönüp bakıyorum. Sevgilerimle... |
Renk, ışık, muhteşem ağaç ve dallarla harika fotoğraflar yüklemişsiniz. Hep aklımda olan gidemediğim bir yer, iç çeke çeke fotoğraflarınıza baktım, umarım ben de yakın bir sonbaharda görürüm.
|
Alıntı:
Yedigöller tüm mevsimlerde güzeldir herhalde ama ah o sonbahar... Renkler, ışık, mantarlar, yaprakların halı yerleri kaplaması rüya gibiydi. Bu yıl artık yaprak kalmamıştır tahminen. Yakın bir sonbaharda mutlaka görün... Sevgiler |
Sevgili Sema,
Bugün kü tesadüfi buluşma ile yaşanan keyifli muhabbet; böylesine muhteşem kareler ile taçlandı adeta.Emeğine ve de gönlüne sağlık... |
muhteşem :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025