![]() |
Sayın drhegeli, ilgiyle takip ediyoruz. Paylaştığınız için teşekkürler.
|
Harika resimler, güzel bir paylaşım.Devamını bekliyoruz. Teşekkürler.
|
Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
|
Bu kıymetli paylaşımlar için çok teşekkürler.
İnsanın ufku genişliyor bu tarz uygulamaları görünce. Devamını merakla bekliyorum. |
Yok yahu böyle bir yer diyorum ama resimleri görünce insanın isteyince neler yapabileceğini, yapacaklarında sınır tanımayacağını çok güzel sergiliyor ve size çok teşekkür ediyorum. Size kolay gelsin
|
Herşey okadar güzelki paylaşım için teşekkürler
|
Alıntı:
Onca yorgunluğunuza rağmen zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler. |
3.Gün- 12 Haziran 2011
Bugün otobüsü, dolaysıyla turu kaçırdım. Ayrıntı sormayın. Kendime çok kızgınım...:( :o
|
4.Gün- 13 Haziran 2011
Bugün, Eindhoven (Hollanda)'nın güney doğusunda bulunan Noord Brabant bölgesini dolaştık.
1-İsimsiz özel bir bahçe 2-Ulusal Çan Müzesi 3-Groote Peel Ulusalparkı 4-Peeters Özel Bahçesi Not : Hollanda kırsalının evleri de çok güzel. Hatta daha güzel... 35 tane en güzel ev seçtim...:) |
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Tuin zonder naam : İsmi olmayan bahçe demekmiş
Sahibi bahçesine isim koymamış ama bu haliyle de bir isim gibi olmuş... Yine ücret karşılığı gezilebilen özel bir bahçe... Buna her seferinde şaşırıyorum... Ben olsam, o kadar özen gösterdiğim mekana 30-40 kişi birden gelecek. Fil sürüsü gibi... "Ablacım koklama o gülü, koptu, elinde kaldı bak!"... "Birader basma oraya, yeni çapaladım ama oluyor mu?"... Burada ise : Bahçe sahibi, grubu etrafına topluyor. Bahçesinin tarihini ve teknik özelliklerini anlatıyor. Çay-kahve ve kek ikram ediyor. Övgülerden dolayı çok mutlu oluyor. Uğurlarken teşekkür ediyor, "Yine bekleriz." diyor. Evet, hoş bir kültür bu : emek harcayıp üretmek ve paylaşmak... İsimsiz Bahçe 10 yıllık bir bahçe. Yak. 2 dönüm ve üç kişi çalışıyor. Gezelim mi? |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devam ediyor...
|
5 Eklenti(ler)
Yakın çekim bitkiler...
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç tane daha...
|
Sn. Drhegeli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Bu hafta sonu turla Belçika Hollanda gezisine gideceğiz.Benim için ön bilgi oldu.Gidene kadar takipçiniz olacağım.Tekrar teşekkür ederim.
|
Kırpılmış ağaçların olduğu yere bayıldım.. Minyatür bir şehir gibi. ;)
|
3 Eklenti(ler)
National Carillion Museum (Ulusal Çan Müzesi)
Ne alaka demeyin... Müzenin bir şifalı otlar bahçesi varmış... Bahçeyi dolaşmak isteyen müze turuna katılmak zorunda...:) Korkmayın, herhangi bir dini propaganda yok...:) Ben katıldım, öğrendim. Size de aktarıyorum... (Lütfen zaplamayalım...) Kısa tarihçe : -Çana benzer ilk şeyi, Çinliler 4000 yıl önce tahıl ölçü kabı amaçlı olarak bronzdan yapmış... -Türkler bunun güzel ses çıkardığını farkedip, ters çevirip, içine bir bilye koyup besi hayvanlarının boynuna asmışlar; çıngırak olarak... (Orta Asya'dayız daha...) -Gel zaman, git zaman Mezopotamya ve Anadolu üzerinden Avrupa'ya ulaşmış... -Burada çanlar ve saatler beraber kullanılır olmuş... İşte fotograflar : Çan yapım aşamaları : Önce bir kalıp yapılıyor... |
2 Eklenti(ler)
Sonra döküm ve kalıptan çıkarma işlemi...
|
5 Eklenti(ler)
Çanların çıkardığı ses, çanın ebatına, kalınlığına, şekline ve vurduğun yere göre değişiyormuş...
İşte değişik çanlar... |
1 Eklenti(ler)
İlk saat-çan kombinasyonlarından biri...
Oda büyüklüğünde... Çan kadraja sığmadı... |
1 Eklenti(ler)
Bu da su saati...
12 saatte bir kurmak gerekiyormuş... |
1 Eklenti(ler)
Bu da astranomi saati...
Saati gösteriyor... Gece-gündüzü gösteriyor... Mevsimleri gösteriyor... Dönenceleri gösteriyor... Burçları gösteriyor... Çan çalıyor... Figürler hareket ediyor... Her eve lazım... (fazladan odanız varsa)...:) |
4 Eklenti(ler)
Fena mı oldu, bilgimiz arttı...
Müze bahçesinden birkaç görüntü... Fıçıda nilüfer... Saksıda arajman... |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden birkaç görüntü daha ve müzeden kaçalım, yani ayrılalım...:)
Son fotografta, aşırı bilgi yüklemesinin ağırbaşlı ve ciddi insanlar üzerine etkisini görüyorsunuz... |
5 Eklenti(ler)
Nationalpark De Groote Peel
http://www.nationale-parken.nl/detai...l&nav=&lang=en 1340 hektar büyüklüğünde bataklık, turbalık, ormanlık, suluk bir alan... Zamanında turba çıkarmak için kullanılmış ama şu anda el değmiyor. Kendi doğal haline bırakılmış. İçeriye bisiklet dahil hiçbir araç sokmuyorlar. Yalnızca yürüyerek dolaşabilirsiniz. Zengin bir kuş ve böcek (özellikle yusufçuk) faunası var. Günün bu bölümünde, daha önce olduğu gibi fotograf makinemin pil sorunu nüksetti. O yüzden fazla görüntü yok... |
1 Eklenti(ler)
Bu da bataklık canavarı...
Sağdaki mi, soldaki mi unuttum ama...:) |
5 Eklenti(ler)
Garden Peeters
Ağırlıklı olarak tropikal ve subtropikal bitkilerin bulunduğu 1 hektarlık bir özel bahçe. 15-20 yıllık bir mazisi var ve 4-5 kişi çalışıyor. 1000 kadar saksılı bitkileri var bunlar hergün elle, süzgeçli kovalar ile sulanıyor; hortum kullanmıyorlar. Kışın saksılar seralara taşınıyor. |
2 Eklenti(ler)
Bahçedeki bitkilerin bazıları :
Saksıda zor açan Strelitzia regina... Ve toprakta bile uzun yıllar sonra açan Strelitzia augusta... |
3 Eklenti(ler)
Begonviller
|
1 Eklenti(ler)
Ceropegia sandersomii
|
1 Eklenti(ler)
Leucospermum mardigrass
|
2 Eklenti(ler)
Gunnera macrophylla
|
2 Eklenti(ler)
Clematis tangucita
|
5 Eklenti(ler)
Diğerleri
|
5 Eklenti(ler)
Bugünlük son fotograflar...
|
5.Gün 14 Haziran 2011
5 Eklenti(ler)
Bugünkü ilk durağımız Güney Hollanda'da bulunan Boskoop Köyü...
Köyün bulunduğu bölgenin rakımı deniz seviyesinden aşağıda... Bazı yerleri -5 metreyi buluyor. Toprağın üst yapısı (13 metre kadar) turbalık (torf yani), onun altında da kumdan oluşan bir tabaka var... Bölge çukur ve toprağı su tutan bir yapıda olduğu için, suyu drene etmek amacıyla kanallar açmışlar (yak 2000km kadar)... Bu kanallar evlerin arasından ve yollara paralel uzayıp gidiyor... |
1 Eklenti(ler)
Hazır torf ve su...
Botanik üreticileri için bulunmaz nimet... Köyde 770 kadar üretici var. Pek çok şey üretiyorlar, tabii ki biri de clematis... Bölgede yılda yaklaşık 3 milyon adet clematis üretiliyor. Bunun 300.000 adedini de bizim ziyaret ettiğimiz Jan van Zoest Fidanlığı gerçekleştiriyor... http://www.clematisinfo.nl |
Sizinle birlikte biz de geziyoruz, ne güzel. :) Sağolun varolun.
|
1 Eklenti(ler)
Jan van Zoest Fidanlığı
Yak. 80-90 dönüm bir arazide, 400 kadar çeşit clematisin üretildiği, sadece toptan satışın yapıldığı, 25-30 cıvarında kişinin çalıştığı bir fabrika... Göz alabildiğine clematis... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025