![]() |
Çabuk gelişiyor mu acaba? Bendeki bir tanecik dal şeklinde. İnsan böyle güzelleri görünce sabırsızlanıyor bir anda.
( Aeonium haworthii bunu kastediyorum) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188743 Aeonium haworthii |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Aeonium haworthii Gelişim zamanı Mayıs 15- Temmuz 15 arası iyi bir bakım biraz gübre takviyesi ile büyüme sürecini hızlandırabilirsiniz. Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188753 Aeonium haworthii |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 188774 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
Kavun ağacının kokusu bildiğimiz kavun gibi mi kokuyor acaba? Öyle ise çok hoş bence.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın betito
Papaya (Kavun Ağacı) nın kokusu kavun kokusuyla benzerliği yok, keşke çiçekleri dediğiniz gibi kavun koksaydı çok hoş olurdu..! Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188877 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
Nuri Bey,
Bana tanıdık gellen bazı türler, sizin ellerinizde öz kimliğine kavuşmuş. Demek ki, ben onlara gerken özeni göstermemişim. tanıtım ve bilgiaktarımınız için teşekkürler. |
Bir benzeri var bende de. Yaprakları daha sık ve kısa. Çileğe benzer şekilde dibinden çıkan bir uzantının ucunda oluşuyor yeniden ve olduğu yerde köklenip toprağa tutunuyor.
Latince adını anımsayamadım şimdi. |
Sayın hozat merhaba
Sizin gibi değerli doğa dostlarının ayak izlerimi takip etmesi ve izlemesi konuları paylaşırken daha dikkatli, özenli olmamı sağlıyorsunuz, duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. |
Merhaba sayın aygün
Aeonium türleri fazlaca ve birbirlerine çok benziyor. Fotoğrafını paylaşırsanız tür adını söyleyebilirim. |
Alıntı:
Makinadan kaynaklı bir durummuş. Gezininkileri de zar zor oğlum yüklemişti. Sağolun. |
Forumdan buldum adını: Sempervıvıum
|
Merhaba sayın aygün
Aeonium ve Sempervivum ikiside aynı aileden (Crassulaceae ) özellikleri birbirlerine çok benziyor cins olarak birbirlerinden ayrılıyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 188961 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 188979 Aeonium arboreum var. atropurpureum gövde yapısı ve havai kök oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Haworthia bolusii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189004 Haworthia bolusii |
[
Eklenti 188961 Aeonium arboreum var. atropurpureum [/QUOTE] Bu sukulent, benim bahçemde sarı çiçek açtı ve tohum verdi. Botanik bahçenizde açtı mı acaba? |
Sayın hozat merhaba
Aeonium arboreum var. atropurpureum botanik bahçede çiçekleniyor, ne yazık ki fotoğraflayamadım, çiçeklendiğinde sizinle paylaşırım... |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Haworthia bolusii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189021 Haworthia bolusii |
Bu hep bu şekilde mi Nuri bey? Gövde, dal yapısı nasıl?
|
Merhaba sayın aygün
Gövde ve dal yapısı oluşumu bu şekilde (rozet formlu) sürünücü özelliği var, kümeler oluşturuyor. |
Sempervivium gibi yani, öyle mi?
|
Sayın aygün
Evet sizin dediğiniz sempervivum gibi sürenerek kümeler oluşturuyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aloe verayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189024 Aloe vera |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189177 Aloe vera |
Aeonium haworthii, Aeonium arboreum var. atropurpureum, Haworthia bolusii (Blackbeardiana) olarak üçüde bende olan bitkiler.
Haworthia bolusii çiçeklendi ve kaktüs sayfamda çiçek fotoğraflarını eklemiştim. Bu arada Aeonium arboreum var. atropurpureum un çiçek açtığını ilk kez öğrendim. Sayın hozat fotoğrafı var mıydı çiçeğin. Bende de bu bitkiden var ama çiçeklenecek gibi görünmüyor. |
Merhaba sayın skaraca
Aeonium arboreum var. atropurpureum 'un kaynak fotoğraflarımdan çiçeklenmiş halini paylaşacaktım, sayın hozat sizin sayfanızda çiçeklenmesini ve tohumlanmış halinin fotoğraflarını paylaşmış çok sevindim.. Sizin için bitkinizin bir an evvel çiçeklenip size sürpriz yapmasını temenni ediyorum... |
Sayın Nuri Murvet,
Siz bakmayın, sayın hozat'ın incelik yaparak benim sayfamda kendi Aeonium arboreum var. atropurpureum bitkisinin çiçeklerini benimle paylaşmasına. Siz kendi kaynak fotoğraflarınızı sayfaya ekleyin. Biz her ikisine de sevgiyle gözümüz gibi, kendi çiçeğimizmiş gibi bakarız. |
Sayın skaraca
Sayın hozat en doğrusunu yapmış, sayfanın formatı gereği çok gerekli olmadıkça kaynak fotoğraf kullanmak istemiyorum, sayfamızı izleyen dostlarımızı yanıltırım korkusundan ...! Botanik bahçede çiçeklenirse sizlerle paylaşmak isterim... Sizin sayfalarınızda benim için kaynaktır, izliyorum ve bilgileniyorum teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189309 Aloe vera çiçek goncası |
Alıntı:
Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. |
Merhaba sayın perihan bayram
Alıntı : Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. Sizlerle paylaştığım bilgiler, sizlere yardımcı oluyor ise bundan mutluluk duyarım..! Size Pachystachys lutea (Karides çiçeği) tohumunu veya çeliğini göndermem mümkün değil..! Bu sayfanın amacı bilgim dahilinde olan, fotoğraf ve bilgi paylaşımıdır. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 189422 Aloe vera |
Alıntı:
Çiçeği olduğunu ilk defa duydum ! |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189446 Kaynak fotoğraf Aloe vera çiçeklenmesi |
Teşekkür ederim. Çok güzelmiş.
Nadiren açıyor olmalı. Yaşlı bitkilerde... |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Doğal ortamında her yıl çiçeklenmesini yapıyor, suni alanlarda çiçeklenme ortamını bulamayınca çiçeklenme periyodları düzensiz oluyor. Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189451 Aloe vera |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189582 Gasteria verrucosa |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosa yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189591 Gasteria verrucosa |
Çok güzel bir çiçek olacak sanırım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025