![]() |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyoruz.
Polystichum setiferum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Pteridopsida Takım: Polypodiales Aile: Dryopteridaceae Cins: Polystichum Tür: P. setiferum Binominal adı Polystichum setiferum Eklenti 181796 Polystichum setiferum Yaprak yapısı |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyoruz.
Polystichum setiferum Eklenti 181841 Polystichum setiferum Yaprak altı yapısı |
1 Eklenti(ler)
Polystichum setiferum Eklenti 181903 Polystichum setiferum Yaprak altı yapısı |
2 Eklenti(ler)
Sn. Nuri Mürvet bey, bu güzellikler için bir kez daha teşekürler.
Eğrelti otlarını, diğer arkadaşlarımız gibi çok sevenlerden biri'de benim. Doğa denilince ilk aklıma gelen şey, neden'se hep eğrelti otları oluyor. Nedenini bilmiyorum ama, insana inanılmaz derece'de GÜVEN veren bir havaları var. Öyle'ki, bitkiler dünyasında hangi bitkiye, BİLGE'lik sıfatı verirsiniz diye sorsalar, kesinlikle eğrelti otu derim. Bu bilgelerin arasında keyif ile geziyorum. Teşekürler. (İlgimi çeken fotoğraflarınızdan bazılarını (fotoğraflarda'ki), poster yapmak için aldım). |
Sayın ayazkentli merhaba
Sizlerle paylaşım olunca konular anlam ve güzellik kazanıyor, ilgi ile izlediğiniz için bende size teşekkür ederim. Doğanın kurulması eğrelti otlarınla başlamıştır. Bilgelik sıfatını burada fazlası ile hak ediyor. Sadeliğin, estetiğin, tevazunun birleştiği ve incelendikçe hayretler içinde kalınabilecek bir bitkidir. Bugün kullanılan kömür madeninin ana ham maddesidir. Fotoğraflarımdan poster yapmanız beni mutlu etti, seçimleriniz sıra dışı, ilgi çeken bir çalışma olacağına inanıyorum, hayırlı olsun..! |
1 Eklenti(ler)
Polystichum setiferum Eklenti 181972 Polystichum setiferum |
Sayın Nuri Mürvet, değerli çalışmalarınız ve paylaşımlarınızı büyük ilgi ve hayranlıkla takip ediyorum.Halen tropikal serada olduğunuza göre Hoyalar ve varsa epifit kaktüsler ile ilgili paylaşımınızı heyecanla beklediğimi söylemek istiyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Sayın Hydrosuccess merhaba
Cuma günü hocamızla tropikal serada idik, hoyalar konusunu açtım..! Öğrencilere yaprak dokusunun yapısı itibari ile laboratuvarda en çok incelenen bitkilerin başında geliyor. Dolayısı ile tür çeşidi az ve gelişimi serada güzel değil..! Yalnız Hoya Carnosa nın gelişmiş ve bakımlı hali var. Size yeni çelikleri yapılmış hoya türlerinin etiketlerini paylaşacağım, gelişimlerinide isterseniz paylaşırım. Epifit bitkiler yanılmıyorsam 8 tür veya 10 türe yakın var. İzledim fakat incelemeye vaktim olmadı, türlerini de not almadım. Sizin ve Epifit bitkileri sevenler için incelemeye alacağım ve bilgi paylaşımını yapacağım..! Eklenti 181988 Hoya Carnosa Eklenti 181989 Eklenti 181990 Eklenti 181991 |
Bugün kullanılan kömür madeninin ana ham maddesidir
Sayın Murvet bu konuyu biraz açmanızı rica etsem... |
Sayın aygün merhaba
Eğrelti otlarının varoluşları günümüzden 300 milyon yıl öncesine dayanır. Devoniyen Dönemi'nde karada hiçbir hayvanın yaşamadığı dönemlerde belirmiştir. 250 milyon yıl önceki Karbonifer Dönemi'nde yeryüzündeki karaların hemen hemen tamamı eğreltiotu ormanları ile kaplıydı. Bu yüzden bu döneme eğrelti otu dönemi denir. Dünyadaki kömür yataklarının temelleri bu dönemdeki eğrelti otlarına dayanır. Zonguldak kömür havzalarında da Karbonifer Dönem’e tarihlenen bitki fosilleri bulunmuştur. (Benim arşivimdeki bilgilere ulaşamadım, konu buna yakın olduğu için kaynak arşivden alıntı) |
1 Eklenti(ler)
Nephrolepis exaltata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Takım: Polypodiales Aile: Davalliaceae Cins: Nephrolepis Schott Tür: N. exaltata (L.) Schott Binominal adı Nephrolepis exaltata (L.) Schott Eklenti 181992 Nephrolepis exaltata (L.) Schott |
Ne de haklıymış en bilge bitki tanımlamasında sayın Ayazkentli...!
Dünyadaki kömür yataklarının temelleri bu dönemdeki eğrelti otlarına dayanır. Bu bilgiye ders kitaplarında yer verilmemesine gel de kızma şimdi:mad: Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor
Nephrolepis exaltata Eklenti 182001 Nephrolepis exaltata |
1 Eklenti(ler)
Nephrolepis exaltata Eklenti 182007 Nephrolepis exaltata |
İşte ben tamda bunu bekliyordum! Mükemmel görüntü. (en son resimdeki)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Sizin dediğiniz Nephrolepis exaltata(Eğreti otu) bu fotoğraftan sonraki..! Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Nephrolepis exaltata Eklenti 182009 Nephrolepis exaltata |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Sizin dediğiniz Nephrolepis exaltata(Eğreti otu) bu fotoğraf olmalı ..! Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Nephrolepis exaltata Eklenti 182011 Nephrolepis exaltata |
Hayır Sayın Mürvet, tamam bendeki tür bundan ama ben 693 ve 699 mesaj arasındaki türü kasdetmiştim. Diğerlerinden daha farklı görünüyor. Sanki yaprak ucunda kendi görüntüsünün minyatürü bulunuyor gibi.
|
Sayınayse_afyonlu
Evet şimdi anladım, sizdeki türdü hafızamda yanlış kalmış..! Sizin beğendiğiniz tür evet çok farklı, anlaşıldı..! |
1 Eklenti(ler)
Adiantum capillus-veneris L. Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Pteridaceae Cins: Adiantum L. Tür: A. capillus-veneris L. Binominal adı Adiantum capillus-veneris L. Eklenti 182018 Adiantum capillus-veneris L. |
Alıç yaprağı gibi......
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Evet, Alıç yaprağına benziyor. Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Adiantum capillus-veneris L. Eklenti 182127 Adiantum capillus-veneris L. |
1 Eklenti(ler)
Pteridium aquilinum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Dennstaedtiaceae Cins: Pteridium aquilinum (L.) Kuhn – western brackenfern Tür: Pteridium aquilinum (L.) Kuhn var. Binominal adı Pteridium aquilinum Eklenti 182131 Pteridium aquilinum |
1 Eklenti(ler)
Pteridium aquilinum Eklenti 182138 Pteridium aquilinum |
1 Eklenti(ler)
Pteridium aquilinum Eklenti 182169 Pteridium aquilinum |
1 Eklenti(ler)
Pteridium aquilinum Eklenti 182234 Pteridium aquilinum |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizin istediğiniz Epiphyte: Epifit bitkiler hakkındaki bilgi ve fotoğrafları paylaşıyorum..! Tillandsia utriculata L. Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida Alt Sınıf :Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Tillandsia L. Tür: T. utriculata L. Binominal adı Tillandsia utriculata L. Eklenti 182465 Tillandsia utriculata L. |
Nuri bey merhaba
Hızlı bir şekilde iletilerinizi izledim ama sanırım İstanbul üniversitesi botanik bahçesinin nerede olduğuna rastlıyamadım. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz..Şimdiden teşekkür ederim... |
Sayın neslihan@ merhaba
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eminönü ilçesi, Selimiye semtinde bulunuyor. Selimiye camii'nin alt tarafı, İstanbul müftülüğü ile botanik bahçe aynı bahçeyi paylaşıyorlar. Gelmek için iki yol var. Tahtakale, Ticaret Üniversitesi(Eski Ticaret odası) karşısından Süleymaniye camii'ne doğru gelin, Müftülüğün tabelalarını takip edin, aynı bahçede Fen Fakültesi Botanik Bahçesi tabelesını görürsünüz. Fatih istikametinden gelince, Vezneciler istikametinde, İstanbul Üniversitesi kapısından paralel aşağı , Müftülük tabelasını takip edin, aynı bahçede Fen Fakültesi Botanik Bahçesi tabelesını görürsünüz. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler bölümünü gezelim, eğrelti otlarının bulunduğu seraya tekrar geri döneriz. Tillandsia utriculata L. Eklenti 182491 Tillandsia utriculata L. |
Benim böliümler gelmiş kaçırmamam lazım erkenden sınıfın en önlerinde yerimi alayım .
|
İstanbulda bir güzel istanbul kadar güzel .
eski türk filimlerinde istanbulu seyreder dalarım eşsiz yeşiline mavisine :( Botanik bahceside gezilmesi gereken nadide yerlerden biri bana göre , keşke hafta sonu acık olsaydı . eleriniz yüreginiz dert görmesin şimdilik sayfanızda geziyorum |
Teşekkür ederim..Oğlum İstanbul üniversitesi eczacılıkda ...Size yazdığımda ona da bahsetmiştim..O da öğrenmiş.. Eşim İstanbula gelince gitmeyi düşünüyoruz...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Epiphyte: Epifit bitkiler bölümü yüzeysel bilgilerle bildiğim bir konu..! Sayın Hydrosuccess Epifit bitkiler hakkında bilinçli ve çok bilgili, aktif olan sayfalarından konu hakında yeterli bilgi bulabilirsiniz..! Bende fazla derinlere girmeden, bu bitkiler hakkında bilgi ve fotoğraflarla sera gezimizi tamamlamak istiyorum. Eklenti 182693 Tillandsia |
Sayın iris41 merhaba
Haliç'te yeşil kalabilen nadir yerlerden birisidir İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, temizlendikten sonrada mavi sularına kavuşan Haliç nazire yapar gibi botanik bahçeye masmavi göz kırpıyor. Biz ekip olarak bahçedeyiz, Aralık sonuna kadar. Gelirseniz hafta sonuda olur, haber edin beraber gezelim bahçeyi..! |
İstanbulda olsaydım orada gönüllü olarak çalışmalarınıza yardımcı olmak isterdim ama ne yazıkki.....(bişeyler bildiğimden değil, bitkileri sevdiğimden isterdim)
|
Sayın neslihan@ merhaba
Botanik bahçe hafta sonları ziyarete kapalı, ancak izin alınıp girilebilir. Bilginiz olsun..! |
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Alıntı: ayse_afyonlu İstanbulda olsaydım orada gönüllü olarak çalışmalarınıza yardımcı olmak isterdim ama ne yazıkki.....(bişeyler bildiğimden değil, bitkileri sevdiğimden isterdim) Kaya bahçelerinin düzenleme işlerini bitirmek üzereyiz, bitki dikimine ve peyzajına pazartesi başlıyoruz. Botanik bahçeye bugün, Fen fakültesi eski mezunlarından bir hanımefendi geldi, çalışmalarımızı gördü, kolay gelsin temennisinden sonra tanıştık..! Sohbetimizden sonra, botanik bahçeye katkım olsun diye gönüllü çalışmak istiyorum dedi, ne iş verirseniz yaparım kapris yapmadan, inanılmaz istekli, yardım etme çabasında; Erdal Üzen hocamızla tanıştırdım, hocamızda konuya duyarlılığından dolayı çok memnun oldu.. Çarşamba yarım gün, pazar tam gün çalışma izni çıktı, nasip olursa bereber çalışacağız. Sizinde, yakınlarda olsanız seve seve yardım edeceğinizi biliyorum..! Teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler bölümünü geziyoruz Tillandsia Eklenti 182709 Tillandsia |
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Bugün botanik bahçede inanılmaz bir hareketlilik vardı. Bahçeye gelen misafirlerin heyecanı beni de sardı, takıldım peşlerine ve sizler için fotoğrafladım..! Eklenti 182844 Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, bahçeyi ve bitkileri tanıtıyor. Eklenti 182845 Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, bahçeyi ve bitkileri tanıtıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025