agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/)
-   -   Çanakkale-Turgutreis Tabyası. (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/21260.htm)

Oğuz Karsan 04-06-2010 16:36

Çanakkale-Turgutreis Tabyası.
 
Merhaba.

Birçoğumuz, Çanakkaleyi ve şehitlikleri ziyaret etmişizdir. Kahraman tabyalarımızdan biri olan Turgutreis Tabyasının da görmek isteyeceğiniz bir yer olduğunu düşünüyorum.

Çanakkale savaşlarında kullanılmadığı da söylenir. Çünkü, düşman donanması bir önceki koy olan Karanlık Limanda batırıldığı ve geri çekilmeye zorlandığı için bu bataryanın ateş etmesinin gerekmediği söyleniyor.

Toplar, Çanakkale-İzmir yolu üzerinde, Çanakkale'den Ezineye doğru giderken, İntepe istikametine doğru gidilirken, Güzelyalı sapağını geçtikten sonra, tahminen 500 m solda tabelası görülüyor.

Tabeladan sola toprak yola girilip yarısı asfalt yarısı toprak yoldan 2 km yukarı çıkılıyor. Küçük bir tepeyi aşınca sol tarafta ilk topu görüyorsunuz. Biraz güneye yani yukarı doğru bakınca 100 m uzakta ikinci top karşınıza çıkıyor.


Saygılar

malina 04-06-2010 16:39

Fotoğraflar bu mesaja eklenmemiş (Bir mesaja sadece 5 fotoğraf yükleyebilirsiniz) bu nedenle görünmüyor. Gerekli değişikliklikleri yapar mısınız?

Oğuz Karsan 05-06-2010 10:15

5 Eklenti(ler)
Merhaba.


Topların altında dehlizler var. hem aşağıda 200 m2 lik bir alan var. Herhalde top mürettebatının dinlenme veya saklanma yeri. Tabi mermilerde buradan geliyor olmalı çünkü asansör teşkilatı var.


Eklenti 149782

Dehlizler 4 adet topun her yönüne çıkıyor. Sadece güney tarafında yok. Her iki topun altı da aynı şekilde dehlizler ile dolu

[ATTACH]149783[/ATTACH


Eklenti 149784


Eklenti 149786

Turgutreis Tabyasında bulunan 2 adet taretin işte bu zırhlıdan(Weissenburg Zırhlısı) söküldüğü söyleniyor. Topların üzerinde Krupp yazıyor.

Eklenti 149787

Çanakkaleye gidecek olanlar, mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Saygılar

Oğuz Karsan 05-06-2010 10:35

5 Eklenti(ler)
Merhaba.

Yukarıya yapıştırmayı beceremediğim resimleri buraya yapıştırıyorum.

Bu resimleri ilk mesajla birlikte değerlendirin lütfen.


Eklenti 149790


Eklenti 149791


Eklenti 149792


Eklenti 149793


Eklenti 149794


Bu topları gördükten sonra, Nusret Mayın Gemisinin mayınlarını geçebilmiş olsalardı bile, yine de Çanakkaleyi geçemezlerdi diye düşünüyorum.


30 Temmuz 2008 de İntepedeki Orman Yangınında bütün bu güzellikler kavruldu. Toplara tabi ki birşey olmadı ama etrafındaki güzelim Orman yok oldu.


Saygılar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025