agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2010, 01:06   #31
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Kıyıköy'e yaklaşık 15 km.mesafede Kastro 1988 de Doğa Koruma Alanı olarak tescillenmiş.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 01:53   #32
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Kıyıköy'e yaklaşık 15 km.mesafede Kastro 1988 de Doğa Koruma Alanı olarak tescillenmiş.
Tabii bu mesafe araçlar için, 'ben doğada yürürüm' diyenlerdenseniz mesafe yarıya düşecektir.

Kıyıköy'e gittiğimizde mesafeyi yerli halka sormuş, önce şaşkınlık ve anlam verememe tepkisi ile sizin dediğiniz mesafe (hatta fazlasını; 20-25 km. diyen olmuştu) bilgisini almıştık. Domuzlardan tırsan bir arkadaşımıza inat, geceyi ormanda geçirmenin hayalini yaparken ve orman içinde domuzların yeni kazdığı toprakları görüp arkadaşı iyice korkutup, eğlenirken, kendimizi Kastro'da buluvermiştik.

Doğayı seyre dalıp hesap yanlışı yapmadık tabii ki, süreden yana sağlamamızı da aldıktan sonra biz de şaşırmıştık Kıyıköy ile Kastro'nun bu kadar yakın oluşlarına ve yerli halkın ara yol olmadığından mesafeyi bilmeyişine.

Ne yazık ki ölmüş hayvanları pişirenlerin dumanlarının altı olmanın dayanılmaz ağırlığı ile Kastro'yu erken terketmek zorunda kalmıştık. Aslında havalar iyice ısınmadan gitmek gerek oralara ki duman altı nefessiz kalınmasın... 8-(

Ek bilgi olarak Kastro'nun Tekirdağ ili sınırlarında olduğunu ve yaşı yetenlerin Ajda Pekkan'ın yıllar yıllar önceki bir reklam filmindeki tropikal ortam olarak yemyeşil doğasıyla Kastro'yu hatırlayabileceklerini de belirtmek gerek. Hey gidi günler...

gece
"kasla git" diyerek eko yapan forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 02:07   #33
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Sayın Gece, ben de yürürüm diyenlerdenim ancak Kastro'dan Kıyıköy'e yürüyüşüne katılamamıştım. Istranca Orman koruma alanı başlangıcından Kıyıköy'e bir kaç kez yürüdüm.
Kastro'da Kamp alanını işletip çadır kiralayan işletmeciler deniz sezonunda haftasonları 2000 kişiye hizmet verdiklerini söylediler.( Ben almıyayım ). Tabii 2000 kişi oralarda dolaşırken, kumsaldaki kum zambaklarına kimbilir neler oluyordur.

http://www.kastro-camlikoy.com/

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 15:55   #34
Yeni Üye

aht09taz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2010
Hocam böyle güzel yerlerimizi lütfen koruyalım. Her geçen gün azalıyor malesef bu güzel manzaralar...

aht09taz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 14:10   #35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Kısmet olmadı gitmek ama ne zaman resimlerde görsem hayranlıkla izlerim. Fotoğraf ve yorum yazanların eline sağlık.

birkanatac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025