![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Nuri Bey, austrocylindopuntia subulata ilgilibiraz bilgi verebilir misiniz? Bendeki, çok büyümüyor,ŞU anDA 30 -40 cm civarında önde iki çıkıntı kol gibi uzadı heykel görünümü aldı, saksıda duruyor. Toprağa mı geçireyim? Su, toprak ve ışık gerksinimi nasıl olmalı ve çiçek açıyor mu? çok direndim anlıyorum ki, latince isimleri kullanmak zorundayız. Düzenleyen hozat : 22-01-2011 saat 21:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat Austrocylindropuntia subulata nın bakım bilgileri: 1- Güneşi sever dik gelen gün ışığından hoşlanır. 2- Direne olan toprak sever. Toprağı : 1 ölçü bahçe toprağı, iki ölçü dişli kum, bir ölçü turba yosunu, bulamasanız bir ölçü kaliteli torf, hacim kazandırsın diye ponza taşıda kullanabilirsiniz toprağı budur. 3- Normal kaktüslerden, biraz daha fazla suya ihtiyacı vardır. 4- Dinlenme sonbaharda ve kış dönemlerinde az sulama yaparsanız, pörsüme durumuna kadar, dal ve yeni sürgünlerin kuvvetlenmesini sağlarsınız. 5- Nisan 15 - Ağustos 15 arası aylık kompoze gübre kullanımı gelişimi için son derece yararlıdır. 6- +10 derece altında yaprakları pembemsi olur ve sonradan düşer. Çiçeklenmesi sera, doğal olmayan ortamında nadirdir,10-30cm uzun sap üzerinde kırmızı gösterişli çiçekleri vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2019
|
austrocylindropuntia subulata
Çoğaltılmasını ayrıntılı anlatır mısınız. Elimde bir tane var ama çoğaltma konusunda başarısız oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|