![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Ben asıl o kısmı merakla bekliyorum sevgili Nuri Murvet. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Günüm kimseden ses seda çıkmayınca kafama göre geziyorum, arkadaşlarıda taktım peşime arkamdan sürüklüyorum. Tropikal seralarda otsu, soğanlı ve sucul bitkiler bir şey diyemiyorum, dilim tutuluyor. Sabah 10dan - öğleden sonra 4-5 e kadar, sonunda beni kovacaklar buradan çoğunu tanıyorum ama aralarından tanımadığım veya hiç beklemediğim bir bitki çıkınca o bölümde çok zaman harcıyorum. Bunların hepsini sizler ile paylaşacağım, bu paylaşımdan bir kitap çıkar doğrusu..! Belki bunları istemem yersiz ama bu paylaşımda çok emek var, onun için fotoğraf ve bilgileri kaynak göstererek kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe gezimize tropikal seradan başladık,Caladium bicolor 'u tanıyarak devam ediyoruz Caladium bicolor Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm : Angiosperms Sınıf : Monocots (Birçenekliler) Takım : Alismatales Aile: Araceae Alt Aile: Aroideae 2.Alt Aile: Caladieae Cins: Caladium Tür : C. bicolor Binomial adı Caladium bicolor Vatanı :Güney ve Orta Amerika Caladium, büyük ve gösterişli yaprakları için yetiştirilen yumru köklü tropikal çok yıllık bitkilerdir. Yaprak şekil, boyut ve renk seçimleriyle yüzlerce türü vardır, çoğu, kalp şeklide veya mızrak veya ok ucu biçimlidir. Toprağı hafif asitli, iyi drene olan, humusça zengin toprağa dikilmelidir. Gelişim süresince suya ihtiyacı fazladır, uyku döneminde su isteği azalır. ![]() Caladium bicolor Düzenleyen Nuri Murvet : 04-10-2010 saat 20:25 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gezimize tropikal seradan,Calathea zebrinayı tanıyarak devam ediyoruz. Calathea zebrina Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida– Monocotyledons Alt Sınıf : Zingiberidae Takım: Zingiberales Aile: Marantaceae Cins: Calathea Tür: C. zebrina Binomial adı Calathea zebrina Vatanı : Brazilya, Kolombia, Peru, Meksika ![]() Calathea zebrina ![]() Calathea zebrina Düzenleyen Nuri Murvet : 04-10-2010 saat 20:24 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gezimize tropikal seradan, Hypoestes taeniata yı tanıyarak devam ediyoruz. Hypoestes taeniata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Eudicots Alt Sınıf : Asterids Takım: Lamiales Aile: Acanthaceae Alt Aile: Acanthoideae Kabile: Ruellieae Alt Kabile: Justiciinae Cins: Hypoestes Tür: H. taeniata Binomial adı Hypoestes taeniata Vatanı : Madagaskar Küçük çalı formlu, otsu çok yıllık bitki, bir metre yüksekliğe ulaşabilir Işık bitkisidir, az ışıkta renkleri azalır, gelişim döneminde suya ihtiyacı fazladır,+5 derece altında zarar görür ![]() Hypoestes taeniata ![]() Hypoestes taeniata |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|