![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Hiç bilmediğim ağaçları tanıyorum sayenizde sayın Murvet. Atatürk Arboratoryumu' nu anımsattı bana bu zengin çeşitlilik. Uzun yıllar önce bir kez gitmiştim. Bir daha da kısmet olmadı. Umarım iyi durumdadır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın aygün, botanik bahçesinde 400 tür ağaç ve çalı gurubu var. Mevsim itibarı ile bitkiler uykuya geçme zamanına yaklaşıyor, fotoğraflamak biraz zor oluyor. Otsu, soğanlı , tropikal bitkiler 3500 türden fazla, sizlerle bunları paylaşımım biraz uzun sürecek sıkılmazsınız herhalde..! Atatürk Arboratoryumu'nu geçen yıl ziyaret ettim, ağaç türleri bakımından oldukça zengin, çalı formlu bitkilerde tür olarak zengin sayılır. Bakım ile biraz sıkıntılar var bu konu kronik, hatırlatmanız iyi oldu ziyaret için zaman ayırayım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Botanik bahçenin otsu çalılarından Paeonia officinalis ( Şakayık) yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Çiçeklerinin fotoğraflarını baharda paylaşırız, bu hali ile de çok ilgi çekici... Paeonia officinalis ( Şakayık) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Saxifragales Familya: Paeoniaceae Cins: Paeonia Tür :P. officinalis Binomial adı Paeonia officinalis Vatanı : Asya, Güney Avrupa ve Kuzey Amerika'ya ![]() Paeonia officinalis ( Şakayık) Genel hali ![]() Paeonia officinalis ( Şakayık)Genel hali ![]() Paeonia officinalis ( Şakayık) ![]() Paeonia officinalis ( Şakayık) Yaprak yapısı |
|
|
|
![]() |
|
|