agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Ginkgo biloba (Mabet ağacı) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/856.htm)

Albay Hardal 16-04-2013 13:44

İğne yapraklı değil malesef.
Kingdom: Plantae
Division: Ginkgophyta
Class: Ginkgoopsida
Order: Ginkgoales
Family: Ginkgoaceae
Genus: Ginkgo
Species: G. biloba

Hillbilly 05-10-2013 13:53

Bi Gingko fidanı da benden. Ahanda dikiyom hayırlı uğurlu olsun. Buradaki ilk ve tek Ginkgo, farklı güzel bir ağaç.

semeni 14-01-2015 12:06

Ankarada tohum paylaşımı yapacak olan var mı?

furkan23100 02-08-2015 19:56

Yapraklarını nasıl kullanabiliriz acaba bu bitkinin?

furkan23100 15-08-2015 01:34

Ginkgo Biloba kullanımı

Ben bu sonbaharda 3 adet ginkgo biloba fidanı aldım ve köye ektim hâlâ ayaktalar tuttu gibi. Neyse asıl soruma geleyim ben bu ağacın yapraklarını ne amaçla ve nasıl kullanırım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :D :D

Gardenias 13-03-2016 01:24

Unutkanlık ve Alzheimer'a iyi geliyor,zihisel kapasiteyi arttırıyor..Bu arada ;tohumdan nasıl çimlendiriliyor?Bendeki tohumlar kötü kokmuyorlar..

enuma elish 24-10-2016 03:33

Ayni zamanda bu sevgili agacimizin yangini durdurucu bir ozelligi de var.. ucucu yag asidi barindirmadigi icin yangin sicramiyor.. bildigim kadariyla uzakdogu ormanlarinda bu ozelliginden faydalaniliyor..
Turkiye'deki (sinir komssulari ve Azerbaycan da dahildi sanirim) butun ginko'larin tek tek haritasini cikartan bir emekli atsubay fahri ginko profesoru amcamiz vardi.. kendini Turkiye'yi ginko cenneti yapmaya adamisti.. keske adini hatirlasam ve keske hala yasiyor olsa.. belki de buralardadir..

Gardenias 11-08-2017 08:43

Mavi renk yaprakları olan gingko türü de çıkmış. Alibaba ve aliexpress sitelerinde satılıyor. Çok hoş bjr görünümü var.ilgilenenlere duyurulur..

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peacemaker_tr 31-07-2018 00:59

Merhaba arkadaslar. Bu ağacın tohumundan elimde var ama nasıl ekeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mi ?

idaye_ 16-01-2019 13:35

Gingo Biloba yeni dal ve gövde oluşturmak amacıyla , yapılan budamalara tepkisi nasıldır. Budama yerinde kolayca filizlenir mi
Teşekkürler.

Dutlubahçe 16-01-2019 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Peacemaker_tr (Mesaj 1545982)
Merhaba arkadaslar. Bu ağacın tohumundan elimde var ama nasıl ekeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mi ?

Epey geç oldu ama ben yine de cevap vereyim. Biz bu günlerde tohumlarını balkondaki bir saksıya ekmiştik, ilk baharda, sıkıntısız bir şekilde çimlenmişlerdi.

nevgül 22-01-2019 13:20

2 Eklenti(ler)
Antakya Atatürk Parkı’ndaki mabet ağacı. Japonya’dan gelmiş.

Peacemaker_tr 13-03-2019 00:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1556359)
Epey geç oldu ama ben yine de cevap vereyim. Biz bu günlerde tohumlarını balkondaki bir saksıya ekmiştik, ilk baharda, sıkıntısız bir şekilde çimlenmişlerdi.

Sulamayı nasıl yapmıştınız?

AkisSoftware 13-03-2019 06:40

Pfaf sitesinde tohumlarıyla ilgili bir uyarı mevcut. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatabilirlermi? Tohumları yeniyor görünüyor ama bu konuda bilgi verecek arkadaşlar varsa sevinirim. Meyveleri yeniyor mu?

siflera12 13-03-2019 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1562529)
Pfaf sitesinde tohumlarıyla ilgili bir uyarı mevcut. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatabilirlermi? Tohumları yeniyor görünüyor ama bu konuda bilgi verecek arkadaşlar varsa sevinirim. Meyveleri yeniyor mu?

Bitkinin tamamı zehirli diye biliyorum sadece işlemden geçirildikten sonra kullanılıyor sanırım [emoji846]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dutlubahçe 13-03-2019 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Peacemaker_tr (Mesaj 1562523)
Sulamayı nasıl yapmıştınız?

Toprağın kurumasına ve çamur olmasına müsaade etmeyecek şekilde ara sıra azar azar sulamıştık.

AkisSoftware 13-03-2019 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1562535)
Toprağın kurumasına ve çamur olmasına müsaade etmeyecek şekilde ara sıra azar azar sulamıştık.

Sayın Dutlubahçe; bu bitkinin nereleri değerlendiriliyor? Ben hiç tanımıyor bilmiyorum. Uyarılarla ilgili ne diyebilirsiniz? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

siflera12 13-03-2019 09:46

https://m.supplementler.com/bilgi-ba...o-biloba-nedir
https://www.neoldu.com/ginkgo-biloba...dir-15742h.htm

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AkisSoftware 13-03-2019 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1562543)

Burada yazan bilgilere göre hiç durmayıp bu ağaçtan yararlanmak gerekiyor. Lakin pfaf sitesinde okuduğum olay biraz dikkatli olup, işin aslını araştırmam gerektiğini söylüyor.
Ek olarak;
Alıntı:

Ginkgo biloba kan dolaşımını iyileştirerek beyin, gözler, kulaklar ve bacakların daha iyi işlev görmesine yardımcı olur. Ayrıca Alzheimer hastalığının seyrini yavaşlatmak ve beyinde düşünme ile ilgili problemlere neden olabilecek değişikliklere müdahale etmek için bir antioksidan görevi görebilir. Ginkgo tohumları, vücutta enfeksiyonlara neden olan bakterileri ve mantarları yok edebilecek maddeler içerir. Aynı zamanda ginkgo tohumları nöbet ve bilinç kaybı gibi ciddi yan etkilere neden olabilen bir toksin de içerir. Bu yüzden gingko biloba çayı ve diğer gingko biloba ürünlerinin dikkatli bir şekilde ve doktor onayıyla kullanılması önerilir.

Dutlubahçe 13-03-2019 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1562541)
Sayın Dutlubahçe; bu bitkinin nereleri değerlendiriliyor? Ben hiç tanımıyor bilmiyorum. Uyarılarla ilgili ne diyebilirsiniz? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Maalesef bu konuda hiç bir bilgim yok. Ben sadece estetik olarak beğendiğim için yetiştirmeye çalışıyorum.

AkisSoftware 14-03-2019 12:13

Böyle bir bitkiyi yetiştirmeyip faydalanmamak olmaz. Herkesi yakından ilgilendirecek faydaları mevcut;

Gingko Bilobanın Diğer Faydaları
Öksürük ve balgam tedavisinde fayda sağlar.
Beyin ödemini azaltır.
Unutkanlığa iyi gelir.
Beyne giden kan akımını arttırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde fayda sağlar.
Tiroid bezinin düzenli çalışmasını sağlar.
Enerji verir.
Vücut dayanıklılığını arttrır.
Vitiligo hastalığını durdurur.
Kan şekerini dengeler.
İktidarsızlık problemine iyi gelir.
Filaria cinsi kıl kurdunun dışarı atılmasına yardımcı olur.
Zihni açar ve öğrenme yeteneğini arttırır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Kan yapıcı özelliğe sahiptir.
Kemoterapinin etkilerini azaltır.
Kulak çınlaması tedavisinde fayda sağlayabilir.
Doğal antioksidandır ve serbest radikallerin hücreler üzerindeki tahribatını engeller.
Bunama belirtilerini azaltır.
Felç sonrası iyileşmeyi hızlandırır.
İşitme kaybını azaltır.

its_just_a_ride 15-03-2019 11:35

Ali hoca yukarıda belgeselde ginkgo biloba ağacıyla ilgili oldukça faydalı bilgiler vermişti. 1:57'den itibaren başlıyor. Ayrıca Atatürk Arboretumu'nda hatırı sayılır miktarda bulunmakta.

agacasici 21-04-2019 17:07

Gerçekten oldukça sevmiş olduğum bir ağaç türüdür. Kendim de çiftçi olduğumdan dolayı ayrı bir ilgi duyuyorum kendisine. Hakkında ise şu şekilde bilgi buldum ne kadar eşsiz olduğunu gösteriyor.

Ginkgo Biloba dünyada 150 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı sanılan eski bir bitki grubunun tek hayatta kalan üyesi olarak tanımlanmaktadır. İnsanlık tarihinin çok erken dönemlerinde dahi var olan ağaçların başında gelmesinin yanı sıra uzun dönemler insanlar tarafından yetiştirilmiştir.

Ginkgo Biloba'nın kullanılması M.Ö. 2600'lü yıllara kadar uzanmaktadır. Ginkgo Biloba kullanan ilk medeniyetlerden biri Eski Çin'dir (1). Çinliler eski dönemlerde Ginkgo fıstıklarını yaygın olarak tüketmekte ve Ginkgo Biloba çayı içmekteydiler. Ginkgo Biloba çayı kullananlar arasında ilk sırada Çinliler gelse de sonraları bu bitki Avrupa’da da yaygınlaşmaya başlanmıştır. Engelbert Kaempfer, 1600'lü yılların sonlarında Ginkgo Bilobayı keşfeden ilk Avrupalıydı. 1771 yılı sonunda Linnaeus, Ginkgo Biloba ağacını kayıtlara geçirdi. 1784 yılında Ginkgo biloba Amerika'ya, William Hamilton’ın bahçesine getirildi.

furkan23100 23-06-2019 23:38

Ginkgo kan sulandırıcı özelliğe sahip olduğu için kan pıhtılaşma problemi olanlar, kan sulandırıcı kullananlar(aspirin vs.) doktor tavsiyesi yoksa kullanmasınlar.

Mujohit 21-07-2020 23:40

Merhaba, 2 tane celikleme yontemiyle elde ettigim ve bonsai yapmak istedigim ginkgo bilobamin buyuk olan yapraklari ucundan sararma/kuruma yapiyor 1 ay once bir tanesi kuruma yapiyor diye kestim simdi biri daha ucundan sararmaya baslamis, sulamasini diger bonsailarim gibi yapiyorum saksiyi doyurana kadar, gunde 3/4 saat aksam gunesi goruyor aceba yapraklarimi yakiyor? Bu agacin bakimi hakkinda detayli bilgisi olan aydinlatabilirmi

enya 17-02-2021 14:54

Tarihi bir Şatoda yaşıyorum bahçemizde endamıyla yapraklarín gösterisi gözlerimi kama§tırdigi gibi ziyaretçilerinde ilgisini çekmisti sonunda ismini ögrendim agacin dįşimi erkek mi oldugunu bilmiyorum bu ağaç tapinak bahçelerine dikilirmiş mabet agaci bu binanin tarihi sahipleri papazlardır.Dini mabet

Mabet ağacı 27-06-2021 02:38

1 Eklenti(ler)
Ankarada bugün bu ağaçlardan bir kaç adet gördüm,
erişkin bayağı büyük ve gayet sağlıklı idiler: https://www.google.co.uk/maps/@39.96...7i16384!8i8192

Mihael Nasr 27-06-2021 22:24

Hocam yanlış anlamayın ama bunu nasıl yapacağız her bitki yararları yazısında bunu düşünürüm. Yapraklarından çay mı yapacağız, yoksa bazıları gibi direkt ağzıma atsak olur mu yaprakları, yoksa meyvelerini mi beklemek lazım yararlanmak için ?

Bu konuda da bilgi verir misiniz lütfen

Kemal_d 01-07-2021 21:55

Merhaba arkadaşlar,naçizane çekirdekten yetiştirmeye çalıştığım Ginkgo Biloba fidanlarına bahçeler arıyorum.Fideler henüz yıllık değiller ve balkonda durabiliyorlar.Şimdilik! Bildiğiniz gibi Ginkgolar büyük ağaçlar sınıfındandır, binlerce yıl yaşayabilir,bitki hastalıkları,parazitlerine karşı dirençlidir.Ayrıca şehrin hava kirliği vb. olumsuzluklarına karşı dirençli olup toprak seçici de değildir.Onlara yuva olacak bahçe sahipleri lütfen mesaj yollasın.Saygılarımla...

ELBiSDANLI 11-04-2022 17:42

Konya da yetişir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025