agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Orkide Ağacı (Bauhinia variegata) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/729.htm)

isolet 15-08-2009 13:01

Bitkimi ayırdım. Yeni yerine taşıdım tek olan bitkiyi. Toprağı eşelerken bir de baktım ki 2 tanesi daha köklenmiş ama filizlenmiş. Onlarıda toprağa ekerken biraz köklerin uclarından biraz kırıldı. Biraz zarar verir mi? Ayrı yere ekip çimlenmesini bekliyorum. İnşallah onlarla da başarılı olurum.

Volare 22-08-2009 13:59

Orkide ağacı adayı

1 Eklenti(ler)
Sn .Nariel ,
bu güzellik için teşekkür ederim ,
güzel bir bonsai adayı oldu.

thomasina 31-08-2009 22:34

Merhabalar. Bu tohumlar çimlendikten sonra kaç yaprak olduğunda şaşırtmalı? Hızla büyüyorlar ne yapacağımı bilemedim.

Volare 01-09-2009 11:38

şaşırma

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thomasina (Mesaj 489680)
Merhabalar. Bu tohumlar çimlendikten sonra kaç yaprak olduğunda şaşırtmalı? Hızla büyüyorlar ne yapacağımı bilemedim.

Zorunda değilsek bu kış yerinde kalsın derim ben , yoksa benim 5 tane çimlendi ,

kışı kardeş kardeş bir arada geçirsinler;)

almira 01-09-2009 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thomasina (Mesaj 489680)

Tohumların çimlenmesinden kastınız; peçete içinde mi çimlenme,topraktamı çimlenme? Her iki durumda da asıl yerlerine dikebilirsiniz. Toprakta çimlendiyse fideleri toprağıyla birlikte alın mutlaka. Fide torbalarına dikin. Çok hızlı gelişiyorlar. Torbalarda yeterli büyüklüğe ulaşınca asıl yerlerine aktarabilirsiniz.

thomasina 01-09-2009 22:40

Ben çok minik saksılarda torf-dere kumu karışımında çimlendirmiştim. Şu anda 10 cm den fazla oldular. Hızla büyüyorlar. Zamanında şaşırtma yapamamaktan korktum nedense. Yedi yapraklılar şu anda ve sağlıklı duruyorlar. Bir kaç gündür de daha fazla güneş gösteriyorum ve toprak yüzeyi kurudukça fısfıslıyorum. Ama bu hızla büyüyünce saksı derinlikleri yeterli olmayacak diye endişeleniyorum. Toprağı ile beraber dikin derken kök kökün zarar görmemesi açısından mı diyorsunuz?

almira 02-09-2009 18:20

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thomasina (Mesaj 490199)
Ben çok minik saksılarda torf-dere kumu karışımında çimlendirmiştim. Şu anda 10 cm den fazla oldular. Hızla büyüyorlar. Zamanında şaşırtma yapamamaktan korktum nedense. Yedi yapraklılar şu anda ve sağlıklı duruyorlar. Bir kaç gündür de daha fazla güneş gösteriyorum ve toprak yüzeyi kurudukça fısfıslıyorum. Ama bu hızla büyüyünce saksı derinlikleri yeterli olmayacak diye endişeleniyorum. Toprağı ile beraber dikin derken kök kökün zarar görmemesi açısından mı diyorsunuz?

Bunlar benim Orkide Ağaçlarım. Sanırım Nisan sonu gibi nemli kağıt havlu içinde çimlendirmiştim. Kök oluşumları görünür görünmez fidan torbasına ekmiştim. Şimdi 75-80 cm boyundalar. Evimizin çatısında tamamen güneş altındalar. Saksınızın derinliği bir karıştan fazla ise ve fideler saksıda fazla sayıda değilse yerini değiştirmeyin. Orkide Ağaçları kışın yaprak dökerler ve dinlenme evresine geçerler. Yani gelişimleri bir süre sonra durur. İlk baharda fidan torbalarına dikmenizi tavsiye ederim. Orada yeterince geliştiğinde asıl yerlerine dikebilirsiniz. Şimdi yer değiştirmeyi düşünürseniz evet köklerinin zarar görmemesi için toprağı ile almalısınız. Sevgiler.

günebakan 18-09-2009 17:04

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim yeni çimlenen orkide ağacı tohumlarım bakalım ne kadar büyüyecekler.
Ayrıca 4 tanesi de aynı saksı da acaba ayırsammı yoksa böyle dursunlarmı ne dersiniz?

Eklenti 103426

denizakvaryumu 21-09-2009 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 13488)

Fonksiyonel Kullanımı:
Yaprakları, çiçekleri ve tomurcukları sebze gibi tüketilebilir...

---------------------------------
---------------------------------

Danger:

Seed is poisonous if ingested
Parts of plant are poisonous if ingested
All parts of plant are poisonous if ingested
Handling plant may cause skin irritation or allergic reaction
Plant has spines or sharp edges; use extreme caution when handling
Pollen may cause allergic reaction

http://davesgarden.com/guides/pf/go/2403/

Oğuzhan 21-09-2009 14:15

Tohum eğer yutulur zehirli olduğunu
Bitki parçaları eğer yutulur zehirlidir
Bitkinin bütün parçaları eğer yutulur zehirlidir
Işleme tesisi cilt tahriş veya alerjik reaksiyona neden olabilir
Bitki spines veya keskin kenarları vardır; aşırı dikkatli kullanımı kullanmak
Polen alerjik reaksiyona neden olabilir

Sakın yemeyin

selis 24-09-2009 12:30

1 Eklenti(ler)
Erguvan tohumu sanıp toplamışım ne alakaysa :p

aslinin_asli 18-02-2010 20:15

sayın koyu yeşil tohumunuz kaldıysa banada gönderebilirmisiniz mümkünse saygılar

ozgurbilgin 06-05-2010 14:25

Benim ektiğim tohumlardanda 2 tanesi çimlendi. Bir tanesi sağlıksız gibi ama bir tanesinden umutluyum.

fendyby 25-05-2010 19:43

selam arkadaşlar bu orkide ağacını ben soliter olarak kullanabilirmiyim...

Sevgi Durul 03-09-2010 22:22

1 Eklenti(ler)
Tohumunu bu baharda ektiğim orkide ağacım. Şimdilik japon gülüyle aynı saksıda. Ayrı bir saksıya, ne zaman almam uygun olur. Teşekkürler.
Eklenti 169061

Uysal01 05-09-2010 16:30

Kışı beklerseniz daha iyi olur,yapraklarını dökdükten sonra saksıya alabilirsiniz.Şimdi alırsanız köklerindeki topraklar dökülürse risk olur tutmayabilir.
Orkide ağacı Manisada dışarda (Bahçede-yol kenarlarında) yetiştirilmektemi?

Sevgi Durul 05-09-2010 23:13

Cevabınız için teşekkür ederim. Orkide ağacının, Manisa'da dışarda yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Biz ilçedeyiz. Bulunduğumuz ilçe Kütahya ile il sınırı. Dolayısıyla kışlar oldukça soğuk. Ben orkide ağacımı kışın içeri alacağım.

cemo 06-09-2010 11:52

Sevgili SDurul, benim tohumdan yetiştirdiğim orkide ağacım, gecen kışı bahcede geçirdi. Dallar kupkuru olunca, tamam öldü bu dedim ama, baharda yeniden canlandı. Hala 40 cm boyu:( Tercih senin tabii.

Sevgi Durul 06-09-2010 13:43

Sevgili cemo, benim ister istemez, içeri almam gerekiyor. Çünkü, japon gülü ile aynı saksıda. Geçen kış japon gülümü kaybettiğim gibi, bunu da kaybetmek istemiyorum. Sevgiler...

Uysal01 06-09-2010 20:18

2 Eklenti(ler)
Eklenti 169607

Eklenti 169608Resimdekilerde,benim Orkide Ağacı fidelerim.Biraz daha büyüyünce bahçeye dikerim.

botanica 09-10-2010 07:09

Forumdaki resimler qercekten de cok qüzel... Ben kıbrıs'ta yasıyorum ve bu aqacı aramadıqım yer kalmadı, yine de bulamadım... :((

Vedat GENÇER 03-12-2010 13:06

ben antalya da görmüştüm hala elde etmeye çalışıorum

igms 17-04-2011 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 490644)
Bunlar benim Orkide Ağaçlarım. Sanırım Nisan sonu gibi nemli kağıt havlu içinde çimlendirmiştim. Kök oluşumları görünür görünmez fidan torbasına ekmiştim. Şimdi 75-80 cm boyundalar. Evimizin çatısında tamamen güneş altındalar. Saksınızın derinliği bir karıştan fazla ise ve fideler saksıda fazla sayıda değilse yerini değiştirmeyin. Orkide Ağaçları kışın yaprak dökerler ve dinlenme evresine geçerler. Yani gelişimleri bir süre sonra durur. İlk baharda fidan torbalarına dikmenizi tavsiye ederim. Orada yeterince geliştiğinde asıl yerlerine dikebilirsiniz. Şimdi yer değiştirmeyi düşünürseniz evet köklerinin zarar görmemesi için toprağı ile almalısınız. Sevgiler.

Maşallah harikuladeler :eek:, resimlerin üzerinden çok zaman geçmiş, şu an ne durumdalar acaba. Ben de tohumlarını ektim ve sabırsızlıkla bekliyorum.

igms 25-04-2011 08:40

Henüz hiç birisi çıkmadı :( Hala bekliyorum ama ümitlerim de azaldı.

Nariel 25-04-2011 21:01

3 Eklenti(ler)
Silifke ve Mersin'de şu an orkide ağaçları en coşkulu dönemlerini yaşıyor.

limon 26-04-2011 19:24

Ne havalı bir ağaç... :)

Çok güzeller sevgili Nariel, ne şanslısın.

Nariel 27-04-2011 19:48

Değil mi:) Hem de İstanbul'daki bazı ağaçlar gibi zorlamayla yetiştirilen bir tür değil, gayet uyumlu ve heryerde kendiliğinden çıkıp büyüyen bir ağaç:p

selis 20-07-2011 17:51

1 Eklenti(ler)
Kendiliğinden çıkmış minikler ;)
(Kampüsten)

aukesen 26-07-2011 20:48

Adana da heryer orkide ağacı baya tohum topladım saksıya 15,20 tohum ektim çok dipdibe ama hangisi tutarsa bakalım

livingdead1978 03-05-2012 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 255210)
Arkadaşlar bu ağacın tohumlarına nereden ulaşabiliriz acaba? Bilgisi olanlar yardım ederse sevineceğim...

bu sitede satışı var tohumun
AKTİF TOHUMCULUK - Çiçek ve Süs Bitkileri Tohumları

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025